Wanneer je problemen ervaart in hoe je samen met je partner communiceert kan dit moeilijk zijn om dit te doorbreken. Dit komt meestal doordat de emoties dan al wat zijn opgelopen. Er is irritatie, boosheid, onmacht of verdriet. Het ene stel zal dan vaak ruzie hebben terwijl een ander een ijzige stilte ervaart. Door de gebrekkige communicatie of het niet praten beginnen vervolgens ook andere dingen fout te lopen. Tijd dus om beter te communiceren in je relatie. Dat is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb daarom een nieuw boekje schreven over een heel eenvoudige manier waarmee je verbindende communicatie kunt opstarten. Het boekje is hierbij een handvat die je gewoonweg samen kunt volgen. Op een gestructureerde manier ga je bezig met het doorbreken van de negatieve communicatie spiraal. Dit krijg je voor elkaar doordat er regels zijn over hoe je met emotionele situaties omgaat en doordat er afspraken zijn over momenten waarop je samen in gesprek gaat. Hierdoor weet je dus zeker dat er gesproken wordt maar wel op zo’n manier, dat het niet uit de hand loopt en ook niet continue. Je bent constructief, positief, verbindend en oplossend bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *