Life coach

Wat doet een Life Coach?

Een life coach helpt je bij allerlei problemen en levensvraagstukken. Hierbij zorgt hij dat je jezelf op je gemak voelt, gesteund voelt en dat je daadwerkelijk stappen neemt in de voor jou, goede richting.

Een belangrijk onderdeel van lifecoaching zijn gesprekken. Hierin bespreek je de zaken waar je tegenaan loopt en die je moeilijk vindt. Dit lucht meestal erg op. De lifecoach helpt je vervolgens met het ordenen van alle gevoelens en gedachtes. Hierdoor kan duidelijk worden wat belangrijk is en wat wellicht wat minder belangrijk is. Dit inzicht geeft meestal rust. Hierna kijken we samen naar wat je zou kunnen doen aan de dingen waar je het meeste last van hebt. Hiervoor krijg je handvatten en soms ook oefeningen voor mee die je thuis kunt doen.

Tijdens het volgende gesprek kijken we dan of je verder bent gekomen en of er andere dingen nodig zijn om je verder te helpen.

Lifecoaching kan kortdurend zijn om bijvoorbeeld één specifiek probleem aan te pakken. Er bestaan echter ook langere trajecten waarbij de life coach een persoonlijke coach is, die ingeschakeld wordt op de momenten dat jezelf het nodig acht. Doordat de life coach op de hoogte is van jouw leven en persoonlijke ervaringen, kan hij je snel en effectief ondersteunen. De lifecoach is hier jouw persoonlijke sparringpartner.

Het kiezen van een Life Coach

Wanneer je op zoek bent naar een life coach, kan het moeilijk zijn om er een uit te kiezen. Want bij wie voel je jezelf op je gemak en wie kan jou nu daadwerkelijk verder helpen? Dit is een belangrijke vraag! Het is ook met die reden dat ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanbied. Tijdens dit gesprek kun je beoordelen of ik als lifecoach bij jou pas als mens, en of wat ik aanbied voor jou zou kunnen werken.

Waarom zou je voor deze Life Coach kiezen?

Life coaching zoals ik die geef heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 1. het is laagdrempelig; veiligheid en vertrouwen zijn erg belangrijk
 2. jouw doel wordt goed in de gaten gehouden; doelgerichtheid
 3. waar nodig zal ik een stok achter de deur zijn; de voortgang houd ik goed in de gaten
 4. niets is gek of vreemd; je hoeft je niet te schamen, ik ben volledig objectief
 5. het is warm en ondersteunend; als life coach sta ik voor je klaar

Waar kun je Life Coaching voor gebruiken?

Hieronder een kleine opsomming van doelen waar je tijdens life coaching mee bezig kan zijn:

 1. meer plezier krijgen in je leven
 2. duidelijkheid krijgen in hoe je jouw leven zinvol kan indelen
 3. leren om makkelijker beslissingen te kunnen nemen
 4. het herstellen van verbroken contacten met familieleden en/of vrienden
 5. meer energie krijgen
 6. meer zelfdiscipline opbouwen
 7. meer zicht op je eigen mogelijkheden
 8. meer zelfvertrouwen krijgen
 9. sparren over de voor jouw belangrijke zaken in het leven