Relatie en kinderen

relatie en kinderenEen gezinsleven heeft grote invloed op de partnerrelatie

Voor ouders is de balans tussen werk, privé, relatie en gezin, erg belangrijk. Besteed je immers aan een van deze zaken te veel of te weinig tijd dan kom je ongetwijfeld in problemen. Dit is iets waar beginnende ouders vaak aan moeten wennen. Een gezinsleven snoept veel tijd op waardoor je eigenlijk geforceerd wordt om dingen te gaan plannen. Niet iedereen is daar altijd even goed in, waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan. Daarnaast ontstaat hierdoor vaak ook het gevoel dat alles geregeld moet zijn waardoor spontaniteit geen kans meer heeft. Dat doet natuurlijk iets met je gevoel van vrijheid.

Ook in een later stadium kunnen soms dergelijke problemen de kop op steken. Het kan namelijk heel lang goed gaan totdat er op een zeker moment ineens extra druk op jou of je partner komt te staan waardoor de balans kwijt raakt. Dat kan bijvoorbeeld komen door een ziek kind, een zieke partner, stress op je werk, verschillende opvoedstijlen, een verhuizing, problemen met ouders of wat dan ook.

Wat er ook speelt, wanneer je als partners ergens onenigheid over hebt of wanneer één van beiden uit balans is, dan heeft dit meestal grote invloed op de sfeer binnen het gehele gezin. Partners die niet lekker in hun vel zitten, zijn meestal niet de meest blije mensen, en geven dit vaak bewust of onbewust door, aan hun kinderen en/of partner. Hierdoor kan een neerwaartse spiraal ontstaan, waar moeilijk uit te komen is. Vaak is de communicatie tussen partners in dit soort situatie behoorlijk verstoord en dat draagt niet bij tot een oplossing.

Problemen binnen gezinnen die zich vaak voordoen zijn:

- Het gezinsleven is te druk. Er is geen balans in de combinatie gezin – werk – vrije tijd
- Er zijn steeds weer dezelfde ruzies over opvoeding en zorgtaken die je erg veel energie kosten
- De verantwoordelijkheid, die het gezinsleven met zich mee brengt, kan je het gevoel geven dat je teveel in je vrijheid beperkt wordt
- Een ingrijpende gebeurtenis vindt plaats en hierdoor raakt een (of beide) partner(s) uit balans
- Je hebt alles goed voor elkaar, maar op de een of andere manier ervaar je nu de sleur in je relatie of gezin
- Problemen met een kind - moeilijke kinderen

Relatiecoaching bij gezinsproblemen

Het kan van onschatbare waarde zijn voor jezelf en/of je relatie om samen met de relatiecoach jullie problemen te bespreken. Vaak helpt het al enorm om samen te kunnen sparren met deze hulpverlener. De relatiecoaching heeft als doel:

- Rust en ruimte creëren
- Op een objectieve positieve manier inzichtelijk maken van problemen die spelen
- Het doelgericht oplossen van problemen in de relatie en het gezin
- Communicatie tussen partners verbeteren
- Handvatten mee geven zodat in de toekomst niet dezelfde problemen ontstaan

Positief doelgericht oplossen

Het relatiecoaching-traject heeft een positieve insteek. Samen met de relatiecoach werk je er aan, om weer te komen tot een fijn gezinsleven. Stapsgewijs kijken we hoe je ook daadwerkelijk dingen kunt veranderen en oplossen. Spreekt dit je aan of heb je nog vragen, neem dan contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Relatie en kinderen verdienen i.i.g. de aandacht!


Zie ook:
Problemen in samengestelde gezinnen oplossen
Wennen aan het ouderschap
Minnaar en minnares blijven