Spanningen in relatie

spanningen in relatie

Relatieproblemen en spanningen in relatie

Hoe partners met elkaar communiceren speelt vaak een grote rol bij relatieproblemen.  Ervaar je sleur, heb je te maken met ontrouw, is er gedoe over geld, kunnen jullie niet goed met elkaar praten of maak je constant ruzie? Welke problemen je ook hebt, je lost ze alleen maar op wanneer je samen op een goede manier met elkaar in gesprek komt. Wanneer dit niet gebeurt heb je constant conflictsituaties en/of is het beklemmend stil. Dit gaat vaak gepaard met veel spanning en stress. Gaat dit te lang door, dan kun je zelfs dezelfde gevoelen ervaren als iemand met een burn-out. Symptomen zijn dan ook, slecht slapen, slecht eten, concentratieverlies, je continue gespannen voelen, enzovoort.

Verminderen van de stress

Bij relatietherapie is het erg belangrijk om de stress en spanningen in te perken. De sessies zijn er daarom ook al vanaf het begin af aan, op gericht om de stress en spanningen te minimaliseren. Hier krijg je dan ook handvatten voor mee. De relatiecoach is hierbij de stok achter de deur. Hij houdt in de gaten of de spanningen daadwerkelijk omlaag gaan en of er voortgang is. Om stress te reduceren, wordt er ook samen met de relatiecoach gekeken naar hoe je samen maar ook individueel om kunt gaan met spanningen.

Het aanpakken van de oorzaken van stress

Een ander onderdeel van de sessies zal gaan over hoe je de stress en spanningen kunt voorkomen. Vaak ontstaat stress door (negatieve) veranderingen in het gezin, werk, financiën en/of levensstijl. Met beide partners kijken we naar wat er is gebeurd, waardoor de stressvolle situatie is ontstaan. Zodra de oorzaak is gevonden en erkend, ga je samen aan de slag, om hier een positieve wending aan te geven.

Het verbeteren van de communicatie

Zoals gezegd, gaat het (langdurig) hebben van stress en spanningen binnen de relatie, meestal ten koste van de communicatie. Ook hier moet daarom ook aan gewerkt worden. Doordat de relatiecoach hierin getraind is en ook objectief blijft, is hij in staat om aan te geven, waar er dingen fout gaan in de communicatie en wat je hier aan kunt doen. Dit wordt eventueel ondersteund door opdrachten. Hierdoor sta je als partner niet meer tegenover elkaar, maar werk je samen aan een betere manier van communiceren.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb je interesse in een traject waarbij je om leert gaan met stress en spanningen binnen de relatie, of wil je nog meer informatie, neem dan contact met mij op. In een kennismakingsgesprek kunnen we samen doornemen wat ik voor jullie kan betekenen.

Spanningen in relatie

√ Geen wachtlijst
√ Ook in de avonduren
√ Privacy gegarandeerd
√ Veel ervaring

 

praktijk oosterhout regio breda tilburg raamsdonksveer geertruidenberg roosendaal

Praktijkadres

Hoefakker 159

4901 GB Oosterhout

Nederland

Regio Breda - Tilburg - Raamsdonksveer - Gorinchem - Roosendaal

Tel: 06 - 33131472