Spanningen in relatie

spanningen in relatie

Relatieproblemen door spanningen in relatie

Wanneer er veel spanningen en stress zijn binnen een relatie, kan dit leiden tot grote relatieproblemen. Dit komt doordat stress en spanningen zich meestal manifesteren in vijandigheid, irritatie en woede. Dit gaat dan ten koste van de communicatie binnen de relatie, waardoor conflictsituaties kunnen ontstaan.

Verminderen van de stress

Bij relatietherapie is het erg belangrijk om de stress en spanningen in te perken. De sessies zijn er daarom ook al vanaf het begin af aan, op gericht om de stress en spanningen te minimaliseren. Om stress te reduceren, wordt er samen met de relatietherapeut gekeken naar hoe je samen maar ook individueel om kunt gaan met spanningen. 

Het aanpakken van de oorzaken van stress

Een ander onderdeel van de sessies zal gaan over hoe je de stress en spanningen kunt voorkomen. Vaak ontstaat stress door (negatieve) veranderingen in het gezin, werk, financiën en/of levensstijl. De relatietherapeut kijkt samen met beide partners, naar wat er is gebeurd, waardoor de stressvolle situatie is ontstaan. Zodra de oorzaak is gevonden en erkend, ga je samen aan de slag, om hier een positieve wending aan te geven. De relatietherapeut ondersteunt je hierbij.

Het verbeteren van de communicatie

Zoals gezegd, gaat het (langdurig) hebben van stress en spanningen binnen de relatie, meestal ten koste van de communicatie. Ook hier moet daarom ook aan gewerkt worden. Doordat de relatietherapeut hierin getraind is en ook objectief blijft, is hij in staat om aan te geven, waar er dingen fout gaan in de communicatie en wat je hier aan kunt doen. Dit wordt eventueel ondersteund door opdrachten. Hierdoor sta je als partner niet meer tegenover elkaar, maar werk je samen aan een betere manier van communiceren.

Vrijblijvend een keer komen praten

Heb je interesse in een traject waarbij je om leert gaan met stress en spanningen binnen de relatie, of wil je nog meer informatie, neem dan contact met mij op. In een kennismakingsgesprek kunnen we samen doornemen wat ik voor jullie kan betekenen.

Spanningen in relatie

√ Geen wachtlijst
√ Ook in de avonduren
√ Privacy gegarandeerd
√ Veel ervaring

 

praktijk oosterhout regio breda tilburg raamsdonksveer geertruidenberg roosendaal

Praktijkadres

Hoefakker 159

4901 GB Oosterhout

Nederland

Regio Breda - Tilburg - Raamsdonksveer - Gorinchem - Roosendaal

Tel: 06 - 33131472 

Scroll to top