Relatietherapie

Oplossingsgericht, no-nonsense maar vooral erg praktisch

Relatietherapie Oosterhout
√ Geen wachtlijst
√ Ook in de avonduren
√ Privacy gegarandeerd
√ Veel ervaring

Relatietherapie waar je verder mee komt

Relatietherapie is een veilige manier om dingen uit te spreken die gevoelig liggen of ingewikkeld zijn. Omdat je samen met de relatiecoach in  gesprek bent moet je wel naar elkaar luisteren. De relatiecoach is een onafhankelijk persoon die er voor zorgt dat het gesprek constructief blijft en dus niet tot een crisis leidt.

Relatietherapie op basis van counseling en coaching is er op gericht om effectief relatieproblemen op te lossen. Daarnaast krijg je ook handvatten mee zodat het in de toekomst ook goed blijft gaan.

Iedere relatie heeft wel eens te kampen met problemen maar dat hoeft niet te betekenen dat de relatie niet goed zou zijn. Wanneer relatieproblemen onoplosbaar lijken of wanneer je het gevoel hebt vast te zitten, is het verstandig om hier iets aan te doen. De relatiecoach helpt je om met een frisse blik naar de relatie te kijken zodat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden. Vervolgens ga je samen aan de slag om deze mogelijkheden ook daadwerkelijk om te zetten in oplossingen. Deze vorm van relatietherapie is no-nonsense en erg praktisch.

Waarom kiezen voor relatietherapie bij deze praktijk

Er zijn verschillende reden om te kiezen voor deze praktijk. Ik zal de twee belangrijkste benoemen.

Als eerste heb ik als relatiecoach gekozen voor een heel persoonlijke benadering. Ik houd gesprekken laagdrempelig en vind het heel belangrijk dat je voelt dat er naar je geluisterd wordt en niet over je word geoordeeld. Ik maak dus ruim de tijd voor jou/jullie. Het is belangrijk dat je jezelf op je gemak voelt maar ook dat je verder komt. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet. Het uiteindelijke doel van relatietherapie is om de neerwaartse spiraal te doorbreken en om er voor te zorgen dat beide partners zich hierbij prettig voelen.

Als tweede reden kan ik mijn ruime ervaring benoemen. Ik heb inmiddels honderden koppels begeleid naar het weer samen fijn hebben.

 

Met welke relatieproblemen kun je hier terecht?

Iedere relatie is uniek. Relatieproblemen die koppels kunnen ervaren hebben echter vaak veel overeenkomsten. Hieronder benoem ik een aantal veel voorkomende relatieproblemen die kunnen worden aangepakt.

- Spanningen in je relatie
- intimiteitsproblemen
- Ontrouw en vreemdgaan
- Emotionele ontrouw
- Passie missen
- Sleurgevoelens
- verlatingsangst
- Tijdelijk uit elkaar
- Liefde missen
- Communicatieproblemen

De stapsgewijze aanpak van deze relatietherapie

  • Inzichtelijk maken van de relatieproblemen
  • Conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn
  • Communicatie verbeteren
  • Handvatten meegeven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

Relatietherapie is niet alleen het laatste redmiddel

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Deze hulp is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken.

Uit elkaar gaan?

Het kan natuurlijk ook dat, ondanks de relatietherapie, een relatie gewoonweg niet werkt. Dan is het fijn om te weten dat je er alles aan gedaan hebt, en het inzicht hebt verkregen hoe alles nu precies is gelopen. Bovendien kan counseling ondersteunend zijn in de soms moeilijke tijden die aanbreken wanneer een relatie beëindigd wordt.

Scroll to top