Effectieve relatietherapie

Relatietherapie op maat

Hulp voor jou en jouw partner moet prettig aanvoelen. Als relatietherapeut doe ik er daarom alles aan om jullie bezoek zo fijn mogelijk te maken. Het is de uiteindelijke bedoeling dat je allebei je op je gemak voelt. Relatieproblemen worden door mij vervolgens op een warme, persoonlijke manier benaderd om daarna op een oplossingsgerichte manier aangepakt te worden. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is dan doe ik dat natuurlijk.

Ruime ervaring

Deze praktijk bestaat al sinds 2008. Je kunt hier dan ook rekenen op veel ervaring. Honderden tevreden koppels zijn je dus al voor gegaan (lees hier enige ervaringsverhalen).

Oplossingsgericht en effectief

Het uiteindelijke doel van relatietherapie is om de neerwaartse spiraal te doorbreken om vervolgens weer te bouwen aan het geluk van jullie beiden. Dit proces houd ik goed in de gaten. Het is belangrijk dat je iedere keer weer wat verder komt. Door de inzet van oefeningen en handvatten die op maat zijn gemaakt, zie je al heel snel vooruitgang.

Aan de slag met relatietherapie

Tijdens relatietherapie kun je dingen uit spreken die gevoelig liggen of ingewikkeld zijn, om vervolgens te kijken naar mogelijke oplossingen. Relatietherapie-gesprekken worden door een objectieve relatietherapeut begeleid zodat ze constructief blijven.

Natuurlijk wordt er tijdens deze gesprekken ruimte gemaakt voor beide partners. Je moet allebei kunnen vertellen tegen welke problemen je aanloopt en hoe dat volgens jou zo is gekomen. Doordat dit onder begeleiding gebeurt voelt dit veiliger aan waardoor diepere problemen meer aan de oppervlakte kunnen komen. Je kunt dit zien als je hart luchten waarbij dit niet leidt tot een crisis, maar juist tot meer inzicht, waardoor je ook beter kunt werken aan oplossingen.

Relatieproblemen aanpakken

Samen met de relatietherapeut pak op een positieve constructieve manier relatieproblemen aan. Hiervoor kijken we naar hoe je als individuele partners hebt gehandeld en welke veranderingen nodig zijn om het fijner samen te hebben. Hiervoor krijg je ook handvatten mee naar huis zodat je weet wat je moet doen. De relatietherapeut bewaakt dit proces.  Iedere sessie wordt er gekeken hoe jullie het hebben gedaan en wat er eventueel extra nodig is om dit proces te verbeteren.

Tijdens een relatietherapie-traject is er ook altijd de mogelijkheid om een keer individueel met de relatietherapeut  te spreken. Het komt namelijk vaak voor dat individuele partners tegen specifieke problemen aanlopen zoals boosheid, verdriet, stress, het niet kunnen praten over gevoel, jaloersheid, slecht om kunnen gaan met spanningen, enzovoort. Dan kan het fijn zijn om hier eens zonder partner erbij over te praten en bezig te zijn met oplossingen hiervoor zodat het beter met je gaat. Dit heeft vervolgens weer een positieve uitwerking op de relatie.

Relatietherapie is er dus op gericht om effectief relatieproblemen op te lossen. Daarnaast krijg je ook handvatten mee zodat het in de toekomst ook goed blijft gaan. Natuurlijk richten we ons niet alleen op de problemen die er zijn. Er wordt juist ook gekeken naar de dingen die nog wel voor jullie werken.

De stapsgewijze aanpak van deze relatietherapie

De voortgang van jullie gezamenlijke proces wordt goed in de gaten gehouden. Na iedere sessie wordt er steeds weer gekeken wat er op dat moment nodig is om verder te kunnen komen. Globaal bestaat een relatie-verbeter-proces er zo uit:

- Inzichtelijk maken van de relatieproblemen
- Conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn
- Communicatie verbeteren
- Handvatten meegeven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

Tijdens dit traject kijken we ook naar activiteiten die op dit moment (nog) wel voor jullie werken zodat we die, waar nodig, in kunnen zetten. Tevens is genoeg rust en ontspanning ook belangrijk in jullie proces. Ook daar wordt dus regelmatig naar gekeken. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Met welke relatieproblemen kunt u hier terecht?

Hieronder een lijst met veel voorkomende relatieproblemen waar je binnen deze praktijk aan kunt werken. Mocht je echter een vraag hebben over iets waar jij of jullie zelf tegenaan lopen schroom dan niet om contact met mij op te nemen voor persoonlijk advies.

Sleurgevoelens in je relatie
Geen partnerliefde meer voelen
Ontrouw
Emotionele ontrouw
Stressvol gezinsleven
Meer mama en papa dan minnaar en minnares
Tijdelijk uit elkaar willen gaan
Gebrek aan passie
Stress en Spanningen
Slechte communicatie
Negatieve gevolgen van perfectionisme
Intimiteitsproblemen
Verlatingsangst en jaloers gedrag

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Deze hulp is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken. Naast relatietherapie kun je ook kiezen voor relatiecoaching, een lichtere variant van relatietherapie.


Willen jullie ook kijken wat de mogelijkheden zijn om de problemen in jullie relatie aan te pakken? Neem dan contact met mij op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we het er over hebben waar jullie tegenaan lopen en wat mogelijke oplossingen zijn. Een dergelijk gesprek kan bij mij in de praktijk in Oosterhout plaatsvinden maar mag ook telefonisch of online.

Blog