Relatietherapie

Relatietherapie waar je verder mee komt

Relatietherapie is een veilige manier om dingen uit te spreken die gevoelig liggen of ingewikkeld zijn, om vervolgens te kijken naar mogelijke oplossingen. De gesprekken worden door een objectieve relatiecounselor begeleid zodat ze constructief blijven. Natuurlijk wordt er tijdens deze gesprekken ruimte gemaakt voor beide partners. Je moet allebei kunnen vertellen wat je voelt en hoe dat zo is gekomen. Doordat dit onder begeleiding gebeurt voelt dit veiliger aan waardoor diepere problemen meer aan de oppervlakte kunnen komen. Je kunt dit zien als je hart luchten waarbij dit niet leidt tot een crisis, maar juist tot meer inzicht, waardoor je ook beter kunt werken aan oplossingen.

Samen met de relatiecounselor kijk je vervolgens hoe je op een positieve constructieve manier deze relatieproblemen kunt aanpakken. Hiervoor kijken we naar hoe je als individuele partners hebt gehandeld en welke veranderingen nodig zijn om het fijner samen te hebben. Hiervoor krijg je ook handvatten mee naar huis zodat je weet wat je moet doen. De relatiecounselor bewaakt dit proces.  Iedere sessie wordt er gekeken hoe jullie het hebben gedaan en wat er eventueel extra nodig is om dit proces te verbeteren.

Tijdens dit traject is er ook altijd de mogelijkheid om individueel met mij als relatiecounselor te spreken. Het komt namelijk vaak voor dat individuele partners tegen specifieke problemen aanlopen zoals boosheid, verdriet, stress, het niet kunnen praten over gevoel, jaloersheid, slecht om kunnen gaan met spanningen, enzovoort. Dan kan het fijn zijn om hier eens zonder partner erbij over te praten en bezig te zijn met oplossingen hiervoor zodat het beter met je gaat. Dit heeft vervolgens weer een positieve uitwerking op de relatie.

Relatietherapie is er dus op gericht om effectief relatieproblemen op te lossen. Daarnaast krijg je ook handvatten mee zodat het in de toekomst ook goed blijft gaan. Natuurlijk richten we ons niet alleen op de problemen die er zijn. Er wordt juist ook gekeken naar de dingen die nog wel voor jullie werken.

Waarom kiezen voor relatietherapie bij deze praktijk

Voor je relatie wil je de beste hulp. Je kunt hier dan ook rekenen op veel ervaring. Honderden tevreden koppels zijn je voor gegaan. Daarnaast begint ieder traject met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is namelijk erg belangrijk dat je een klik voelt en dat de aangeboden hulp ook bij jullie beiden past. Relatieproblemen worden door mij op een warme, persoonlijke manier benaderd om vervolgens op een oplossingsgerichte manier aangepakt te worden. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet. Je moet je geen nummer voelen. Het uiteindelijke doel van relatietherapie is om de neerwaartse spiraal te doorbreken om vervolgens weer te bouwen aan een fijne relatie.

De stapsgewijze aanpak van deze relatietherapie

De voortgang van jullie gezamenlijke proces wordt goed in de gaten gehouden. Na iedere sessie wordt er steeds weer gekeken wat er op dat moment nodig is om verder te kunnen komen. Globaal bestaat een relatie-verbeter-proces er zo uit:

- Inzichtelijk maken van de relatieproblemen
- Conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn
- Communicatie verbeteren
- Handvatten meegeven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

Tijdens dit traject kijken we ook naar activiteiten die op dit moment (nog) wel voor jullie werken zodat we die, waar nodig, in kunnen zetten. Tevens is genoeg rust en ontspanning ook belangrijk in jullie proces. Ook daar wordt dus regelmatig naar gekeken. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Met welke relatieproblemen kunt u hier terecht?

Hieronder een lijst met veel voorkomende relatieproblemen waar je binnen deze praktijk aan kunt werken. Mocht je echter een vraag hebben over iets waar jij of jullie zelf tegenaan lopen schroom dan niet om contact met mij op te nemen voor persoonlijk advies.

Sleurgevoelens in je relatie
Geen partnerliefde meer voelen
Ontrouw
Emotionele ontrouw
Stressvol gezinsleven
Meer mama en papa dan minnaar en minnares
Tijdelijk uit elkaar willen gaan
Gebrek aan passie
Stress en Spanningen
Slechte communicatie
Negatieve gevolgen van perfectionisme
Intimiteitsproblemen
Verlatingsangst en jaloers gedrag

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Deze hulp is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken. Naast relatietherapie kun je ook kiezen voor relatiecoaching, een lichtere variant van relatietherapie.


Willen jullie ook kijken wat de mogelijkheden zijn om de problemen in jullie relatie aan te pakken? Neem dan contact met mij op. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen we het er over hebben waar jullie tegenaan lopen en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn.