Relatietherapie

Oplossingsgericht en no-nonsense

Relatietherapie waar je verder mee komt

Relatietherapie is een veilige manier om dingen uit te spreken die gevoelig liggen of ingewikkeld zijn. Omdat je samen met de relatiecoach in  gesprek bent moet je wel naar elkaar luisteren. De relatiecoach is een onafhankelijk persoon die er voor zorgt dat het gesprek constructief blijft en dus niet tot een crisis leidt.

Relatietherapie op basis van counseling en coaching is er op gericht om effectief relatieproblemen op te lossen. Daarnaast krijg je ook handvatten mee zodat het in de toekomst ook goed blijft gaan.

Iedere relatie heeft wel eens te kampen met problemen maar dat hoeft niet te betekenen dat de relatie niet goed zou zijn. Wanneer relatieproblemen onoplosbaar lijken of wanneer je het gevoel hebt vast te zitten, is het verstandig om hier iets aan te doen. De relatiecoach helpt je om met een frisse blik naar de relatie te kijken zodat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden. Vervolgens ga je samen aan de slag om deze mogelijkheden ook daadwerkelijk om te zetten in oplossingen. Deze vorm van relatietherapie is no-nonsense en erg praktisch.

Waarom kiezen voor relatietherapie bij deze praktijk

Voor je relatie wil je de beste hulp. Je kunt hier dan ook rekenen op veel ervaring. Honderden tevreden koppels zijn je voor gegaan. Daarnaast begint ieder traject met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Het is namelijk erg belangrijk dat je een klik voelt en dat de aangeboden hulp ook bij jullie beiden past. Relatieproblemen worden door mij op een warme, persoonlijke manier benaderd om vervolgens op een oplossingsgerichte manier aangepakt te worden. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet. Je moet je geen nummer voelen. Het uiteindelijke doel van relatietherapie is om de neerwaartse spiraal te doorbreken om vervolgens weer te bouwen aan een fijne relatie.

De stapsgewijze aanpak van deze relatietherapie

  • Inzichtelijk maken van de relatieproblemen
  • Conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn
  • Communicatie verbeteren
  • Handvatten meegeven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

Relatietherapie is niet alleen het laatste redmiddel

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Deze hulp is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken.

Uit elkaar gaan?

Het kan natuurlijk ook dat, ondanks de relatietherapie, een relatie gewoonweg niet werkt. Dan is het fijn om te weten dat je er alles aan gedaan hebt, en het inzicht hebt verkregen hoe alles nu precies is gelopen. Bovendien kan counseling ondersteunend zijn in de soms moeilijke tijden die aanbreken wanneer een relatie beëindigd wordt.

Scroll to top