Relatieproblemen

Iedere relatie heeft wel eens te kampen met problemen, maar dat hoeft niet te betekenen dat de relatie niet goed zou zijn. Wanneer relatieproblemen langer duren, onoplosbaar lijken en je het gevoel hebt dat je niet verder komt, is het verstandig om hulp in te roepen. De relatiecoach is hierin gespecialiseerd. Hij kan je helpen bij het aanpakken van relatieproblemen. Samen met hem verken je welke mogelijkheden er zijn om de relatieproblemen op te lossen. Hiervoor krijg je handvatten mee. Dit proces van oplossen en aanpakken wordt intensief begeleid tot het moment waarop je als partners voelt dat je het zelf kan.

De aanpak van relatieproblemen binnen deze praktijk

Relatieproblemen worden op een persoonlijke manier aangepakt. Het is belangrijk dat je jezelf op je gemak voelt, maar ook dat je verder komt. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet. Het uiteindelijke doel van relatiecoaching is om de neerwaartse spiraal te doorbreken en om er voor te zorgen dat beide partners zich prettiger voelen.

Relatieonderhoud

Relatietherapie op basis van counseling en coaching is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het kan namelijk ook goed worden gebruikt als relatieonderhoud zodat deze voor beide partners goed blijft werken. Cliënten kiezen er daarom soms ook voor om relatiecoaching periodiek in te zetten op momenten waarvan men weet dat die lastig zijn. Dat kan bijvoorbeeld vlak na de zomervakantie zijn wanneer de dagelijkse beslommeringen weer beginnen of in periodes van grote drukte en stress.

 

Scroll to top