Soorten relatieproblemen

Een relatieprobleem of iets anders?

Iedere relatie heeft wel eens te kampen met problemen, maar dat hoeft niet te betekenen dat de relatie niet goed zou zijn. Wanneer relatieproblemen langer duren, onoplosbaar lijken en je het gevoel hebt dat je niet verder komt, is het verstandig om hulp in te roepen. Samen met de relatiecoach/relatietherapeut kijk je op een veilige gestructureerde manier wat er nu precies aan de hand is. Het inzichtelijk maken van het relatieprobleem is voor sommige koppels al voldoende om zelfstandig aan de slag te gaan. Mocht dit niet zo zijn dan kan de relatiecoach je helpen bij het aanpakken van relatieproblemen. Samen met hem verken je welke mogelijkheden er zijn om de relatieproblemen op te lossen. Hiervoor krijg je handvatten mee. Dit proces van oplossen en aanpakken wordt intensief begeleid tot het moment waarop je als partners voelt dat je het zelf kan.

Relatieonderhoud of relatietherapie

Relatietherapie op basis van counseling en coaching is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het kan namelijk ook goed worden gebruikt als relatieonderhoud zodat deze voor beide partners goed blijft werken. Cliënten kiezen er daarom soms ook voor om relatiecoaching periodiek in te zetten op momenten waarvan men weet dat die lastig zijn. Dat kan bijvoorbeeld vlak na de zomervakantie zijn wanneer de dagelijkse beslommeringen weer beginnen of in periodes van grote drukte en stress.

Met welke relatieproblemen kun je hier terecht?

Hieronder een lijst met veel voorkomende relatieproblemen waar je binnen deze praktijk aan kunt werken.

Sleurgevoelens in je relatie
Geen partnerliefde meer voelen
Ontrouw
Emotionele ontrouw
Stressvol gezinsleven
Meer mama en papa dan minnaar en minnares
Tijdelijk uit elkaar willen gaan
Gebrek aan passie
Stress en Spanningen
Slechte communicatie
Negatieve gevolgen van perfectionisme
Intimiteitsproblemen
Verlatingsangst en jaloers gedrag
Problemen in samengestelde gezinnen oplossen
Wennen aan het ouderschap
Minnaar en minnares blijven

Mocht je een vraag hebben over iets waar jij of jullie zelf tegenaan lopen schroom dan niet om contact met mij op te nemen voor persoonlijk advies.