Sleur in je leven

Wat is sleur?

Ons leven zit vol activiteiten die we herhalen, van eten en slapen tot aan tandenpoetsen en naar bed gaan. Ons werk vereist ook dat we steeds weer dezelfde weg, trein of bus moeten nemen. We nemen dezelfde lift, we komen dezelfde mensen tegen, we gaan naar huis, gaan slapen, en de volgende dag doen we alles weer vanaf het begin af aan. Voelt dit aan als sleur in je leven, dan kan dit erg veel energie kosten. Soms kost het je zelfs zoveel dat je onderuit gaat. Dit noemen we ook wel eens een bore-out. Het heeft dezelfde symptomen als een burn-out zoals slecht slapen en eten, vermoeidheid, concentratieproblemen en jezelf te emotioneel voelen. Zie hiervoor ook: leren omgaan met spanningen en stress.

Soms ervaren mensen specifieke sleur in hun relatie of binnen het gezinsleven. Sommige herhalingen zijn handig en noodzakelijk, maar teveel herhaling veroorzaakt, dat je te weinig nieuwe ervaringen hebt. Het gevolg hier van kan zijn dat je jezelf niet gelukkig voelt.

Doorbreek de sleur in je leven

Sleur wordt veroorzaakt door het ontbreken van nieuwe ervaringen. Je zult er dus voor moeten zorgen dat je wat meer ervaringen krijgt. Dit is echter meestal makkelijker gezegd dan gedaan.

Hier kun je echter, counseling en coaching als hulpmiddel gebruiken. Samen kunnen we kijken naar wat jouw mogelijkheden zijn op dit moment. Een counselor kan je hier goed bij helpen omdat hij objectief en van een afstand met je mee kijkt. Je krijgt hierdoor een frisse blik op jouw kansen. Dit geeft vaak een erg positief gevoel.

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te krijgen, waar jij eigenlijk blij van wordt. Wanneer je namelijk weet waar je gelukkig van wordt, kun je er ook aan werken, om dit voor elkaar te krijgen. Een counselor kan je goed helpen om dit duidelijk te krijgen. Samen met jou doorloopt hij de verschillende facetten van je leven, en let hij er op wat jou op een positieve manier in beweging brengt, of heeft gebracht.

Bij bovenstaande processen krijg je soms opdrachten mee naar huis, zodat je voor je gevoel ook actief bezig bent met positieve veranderingen.

Andere websites over sleur