Relatie en gezin - specifieke problemen

Welke problemen kun je met relatiecoaching aanpakken?

Problematische gezinssituaties hebben vaak heel veel invloed op partnerrelaties. D.m.v. relatiecoaching kun je hier grip op krijgen en weer werken aan een fijne partnerrelatie.

Veel voorkomende problemen waar je met de relatiecoach aan kunt werken:

- Relatieproblemen door specifieke situaties binnen het gezin. Je hebt bijvoorbeeld een ziek kind, een lastige puber of de hele zorgtaak valt je te zwaar. Hierdoor loopt het meestal ook wat minder goed in je relatie. Zie ook: Problemen in het gezinsleven verhelpen. 

- Problemen in de samenwerking als  samengesteld gezin. Omdat meerdere mensen betrokken zijn, zoals (stief)kinderen, (ex)partners en (stief)moeders en vader, is het belangrijk om goed voor je eigen relatie te zorgen. Zie ook: Hulp bij problemen in een samengesteld gezin/stiefgezin

- Teveel focus op het gezin en te weinig op de partnerrelatie. Een gezinsleven kan een mooie aanvulling zijn op je leven. Problemen kunnen ontstaan, wanneer je niet meer je partner ziet, maar alleen nog maar een "vader" of "moeder". Zie: Elkaars minnaar en minnares blijven

- Het niet kunnen genieten van het ouderschap. Zie ook: Positieve relatiecoaching voor kersverse ouders

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer je hulp zoekt voor dit soort problemen is het erg belangrijk dat jij je hier prettig bij voelt. Om te kijken of deze hulp bij je aansluit kun je dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Deze duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek kan je zien en ervaren wie ik ben. Daarnaast is er natuurlijk tijdens dit gesprek ruimte om te vertellen over waarom je hulp hebt gezocht. Samen verkennen we de problemen die worden ervaren en zal ik in het kort iets vertellen over hoe de aanpak hiervan. Na een half uur bepalen we samen of de 'klik' er is en of het zinvol is om verdere afspraken te maken. Je hoeft dat overigens niet op dat moment te beslissen. Je mag daar natuurlijk ook thuis over nadenken.