Relatie en gezin - specifieke problemen

Welke problemen kun je met relatiecoaching aanpakken?

Problematische gezinssituaties hebben vaak heel veel invloed op partnerrelaties. D.m.v. relatiecoaching kun je hier grip op krijgen en weer werken aan een fijne partnerrelatie. Hieronder staan de meest voorkomende problemen die ouders kunnen ervaren en waar je met de relatiecoach aan kunt werken.

  • Soms kunnen er binnen een gezin problemen ontstaan waardoor je  je (even) wat minder goed voelt. Je hebt bijvoorbeeld een ziek kind, een lastige puber of de hele zorgtaak valt je te zwaar. Hierdoor loopt het meestal ook wat minder goed in je relatie. Relatiecoaching kan dan een uitkomst bieden. Zie ook: Problemen in het gezinsleven verhelpen. 
  • Een samengesteld gezin of stiefgezin heeft zo zijn eigen specifieke uitdagingen. Omdat hier meerdere mensen bij zijn betrokken, zoals (stief)kinderen, (ex)partners en (stief)moeders en vader, is het belangrijk om goed voor je eigen relatie te zorgen. Relatiecoaching helpt erbij om dit op een prettige manier te doen. Zie ook: Hulp bij problemen in een samengesteld gezin/stiefgezin
  • Wanneer je als partners een gezin sticht, kan dit een mooie aanvulling zijn op je leven. Problemen kunnen er echter ontstaan, wanneer je niet meer je partner ziet, maar alleen nog maar een "vader" of "moeder". Soms is het dan nodig, om op een positieve manier dit bespreekbaar te maken, om hier vervolgens iets aan te doen. Zie: Elkaars minnaar en minnares blijven
  • Je 100% voorbereiden op het ouderschap is natuurlijk niet mogelijk. Uiteindelijk is het altijd (een beetje) wennen aan het ouderschap. Het is immers een grote verantwoordelijkheid. Voor veel mensen gaat dit wennen aan het vader en moeder zijn als vanzelf. Maar wat nu, als je merkt dat je het toch wat moeilijker vindt? Zie: Positieve relatiecoaching voor kersverse ouders

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wanneer je hulp zoekt voor dit soort problemen is het erg belangrijk dat jij je hier prettig bij voelt. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je samen met je partner komt. Om te kijken of deze hulp bij je aansluit kun je dan ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Deze duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek kan je zien en ervaren wie ik ben.

Daarnaast is er natuurlijk tijdens dit gesprek ruimte om te vertellen over waarom je hulp hebt gezocht. Samen verkennen we de problemen die worden ervaren en zal ik in het kort iets vertellen over hoe de aanpak hiervan.

Na een half uur bepalen we samen of de 'klik' er is en of het zinvol is om verdere afspraken te maken. Je hoeft dat overigens niet op dat moment te beslissen. Je mag daar natuurlijk ook thuis over nadenken. Vaak is er overigens ook de mogelijkheid om aansluitend op het kennismakingsgesprek een gedeeltelijke of gehele regulier sessie te volgen.

Zou je graag een kennismakingsgesprek willen hebben bel of mail mij dan of vul het afsprakenformulier in.

relatie en familie

Counseling en coaching m.b.t. een

Stiefgezin - combinatiegezin - patchworkgezin - plusouder gezin of gewoon een regulier gezin

kan samen maar ook individueel plaatsvinden!