Elkaars minnaar en minnares blijven


In elke man schuilt een minnaar - in elke vrouw schuilt een minnares

De meeste relaties beginnen vol passie. Jouw man is nog echt een minnaar die je verrast en attente dingen doet, je vrouw is nog echt een minnares die je hoofd op hol laat staan. Vaak vliegen de vonken er dan ook vanaf. Mensen die verliefd zijn doen hun best om elkaar te zien, ook al is er weinig tijd en hebben ze allerlei andere dingen aan hun hoofd. Dat is misschien nog wel het meest kenmerkende aan beginnende relaties:

"Je vindt hoe dan ook tijd voor elkaar en je doet je best om het samen leuk te hebben"

Je neemt dus regelmatig stappen voor elkaar waardoor je voelt dat je bij elkaar op nummer één staat. Dat op de eerste plek staan is dan ook een belangrijk  onderdeel van het partnergevoel. Je voelt dat je partner zijn of haar best voor je doet.

Na verloop van tijd ken je elkaar steeds beter, ben je wellicht gaan samenwonen en heb je misschien samen kinderen.  Het idee kan dan ontstaan dat je elkaar gewonnen hebt en dat het wel goed zo is. Thuis is waar je partner is , waar je uitrust  en  het vanzelf moet gaan. Dit is echter een denkfout! Jullie relatie is namelijk niet ontstaan door niks te doen. Je hebt elkaar, op je eigen manier verovert en daarvoor hebt je steeds stappen genomen. Een partnerrelatie onderhoud je door steeds weer, met enige regelmaat, stappen te nemen. Zo blijft je partner die minnaar en/of minnares zien.

Zeker wanneer dit allemaal wat minder is geworden kun je dit echt gaan missen. Misschien ervaar je  zelfs al wat sleur of voel je dat je iets uit elkaar begint te groeien. Natuurlijk is wat rust en regelmaat prima maar toch is het belangrijk om regelmatig het vuur in je relatie aan te wakkeren.

Wanneer het je niet samen lukt om dit te veranderen kan relatiecoaching je helpen om op een positieve manier bezig te zijn met je relatie.

De komst van kinderen en de rol van minnaar en minnares

Zeker wanneer je samen een gezin hebt is het goed om stil te staan bij de impact die dit heeft op jullie relatie heeft. De start van een gezinsleven met kinderen luidt namelijk meestal ook een periode in, waarin je als partners verandert van rol t.o.v. elkaar. Je bent naast levenspartner ook papa en mama. Ondanks dat het ouderschap een mooie aanvulling is  op jullie relatie zijn kan het gezinsleven echter ook veel privétijd opslokken waardoor leuke dingen samen doen vaak veel meer gepland moeten worden. Niet iedereen is echter even goed in het plannen hiervan waardoor gezamenlijke dates achterwege blijven. Vaak willen we ook dat dingen spontaan gebeuren. Als dat niet meer zo is kan dit ook een opgesloten gevoel geven.

Door minder samen als partners te ondernemen komt vaak de focus juist meer op de kinderen te liggen. Hierdoor kan het gebeuren dat een partner doorschiet in de vaderrol en/of moederrol. Opeens is je partner dan niet meer degene die hij of zij was voordat er kinderen kwamen en leef je voor je gevoel samen met een “papa” of “mama”. Dan kunnen er gevoelens van onvrede ontstaan en mis je helemaal je partner als minnaar of minnares.

Relatiecoaching met het Passieplan

Wanneer je met deze vorm van relatiecoaching bezig gaat bespreken we eerst hoe jullie leven eruit ziet en waar je tegen aan loopt en/of niet verder in komt. Hierbij kijken we samen wat mogelijke handvatten en tips kunnen zijn waarmee je verder kunt komen. Daarnaast ontvang je het boekje "Passieplan - Geef je relatie een boost". Met behulp van dit boek werk je stapsgewijs aan je relatie door oa goed bezig te zijn met elkaars behoeften en wensen, gezamenlijke activiteiten, communicatie, intimiteit, enzovoort. Hierbij word  je ook begeleid door de relatiecoach. Je doet veel zelfstandig maar krijgt juist ondersteuning op de vlakken die jullie moeilijk vinden en waar je dus als stel niet verder mee komt.

 

minnaar en minnares blijvenInterview "Oei ik groei" met Mark Ouwerkerk over relaties die veranderen.