Elkaars minnaar en minnares blijven


In elke man schuilt een minnaar - in elke vrouw schuilt een minnares

De meeste relaties beginnen vol passie. Jouw man is nog echt een minnaar die je verrast en attente dingen doet, je vrouw is nog echt een minnares die je hoofd op hol laat staan. Vaak vliegen de vonken er dan ook vanaf. Mensen die verliefd zijn doen hun best om elkaar te zien, ook al is er weinig tijd en hebben ze allerlei andere dingen aan hun hoofd. Dat is misschien nog wel het meest kenmerkende aan beginnende relaties:

"Je vindt hoe dan ook tijd voor elkaar en je doet je best om het samen leuk te hebben"

Je neemt dus regelmatig stappen voor elkaar waardoor je voelt dat je bij elkaar op nummer één staat. Dat op de eerste plek staan is dan ook een belangrijk  onderdeel van het partnergevoel. Je voelt dat je partner zijn of haar best voor je doet.

Na verloop van tijd ken je elkaar steeds beter, ben je wellicht gaan samenwonen en heb je samen kinderen.  Het idee kan dan ontstaan dat je elkaar gewonnen hebt en dat het wel goed zo is. Thuis is waar je partner is , waar je uitrust  en  het vanzelf moet gaan. Dit is echter een denkfout!

"Binnen de relatie heb je de verantwoordelijkheid om aantrekkelijk te blijven voor je partner! - Aantrekkingskracht is immers één van de pijlers van iedere relatie en daarom moet deze onderhouden worden"

Jullie relatie is niet ontstaan door niks te doen. Je hebt elkaar, op je eigen manier verovert en daarvoor hebt je steeds stappen genomen. Een partnerrelatie onderhoud je door steeds weer, met enige regelmaat, stappen te nemen. Zo blijft jouw partner die minnaar en/of minnares zien.

Zeker wanneer dit allemaal wat minder is geworden kun je dit echt gaan missen. Misschien ervaar je  zelfs al wat sleur of voel je dat je iets uit elkaar begint te groeien. Natuurlijk is wat rust en regelmaat prima maar toch is het belangrijk om regelmatig het vuur in je relatie aan te wakkeren.

Wanneer het je niet samen lukt om dit te veranderen kan relatiecoaching je helpen om op een positieve manier bezig te zijn met je relatie. Dit zijn no-nonsense gesprekken waarin we stil te staan bij hoe het gaat in de relatie en wat er eventueel nodig is om meer passie te ervaren. Het is overigens goed om te weten dat de relatiecoach objectief is en blijft. We zijn dus niet bezig met een schuldvraag maar veel meer met hoe het nu gaat en wat mogelijke oplossingen zijn. Als relatiecoach breng ik ook het gesprek over wat wel en niet aantrekkelijk is op gang.

De komst van kinderen en de rol van minnaar en minnares

De start van een gezinsleven met kinderen luidt meestal ook een periode in, waarin je als partners verandert van rol t.o.v. elkaar. Je bent naast levenspartner ook papa en/of mama. Ondanks dat het ouderschap een mooie aanvulling is  op jullie relatie zijn kan het gezinsleven echter ook veel privétijd opslokken waardoor leuke dingen samen doen vaak veel meer gepland moeten worden. Niet iedereen is echter even goed in het plannen hiervan waardoor gezamenlijke dates achterwege blijven. Vaak willen we ook dat dingen spontaan gebeuren. Als dat niet meer zo is kan dit ook een opgesloten gevoel geven. Vaak kun je dit echter simpel oplossen door heel no-nonsense aan de kaak te stellen wat er speelt en wat er, rekening houdend met de gezinssituatie, mogelijk is om een positieve verandering te maken. Dit kunnen kleine en grote dingen zijn.

Het gaat er niet om, dat de situatie 180 graden verandert, maar veel om het feit dat  je voelt dat je stappen voor elkaar neemt. Hierdoor kun je je fijn en begeert voelen.

 

minnaar en minnares blijvenInterview "Oei ik groei" met Mark Ouwerkerk over relaties die veranderen.