Elkaars minnaar en minnares blijven

minnaar en minnares blijvenWaar is de minnaar en minnares in mijn partner gebleven?

De start van een gezinsleven met kinderen luidt meestal ook een periode in, waarin partners veranderen van rol t.o.v. elkaar. Ze worden namelijk naast dat ze partner zijn ook papa en mama. Het ouderschap kan een mooie aanvulling op jullie relatie zijn. Soms gebeurt het echter dat er relatieproblemen ontstaan wanneer een of beide partners doorschiet in de vaderrol en/of moederrol. Opeens is je partner dan niet meer degene die hij of zij was voordat er kinderen kwamen en leef je voor je gevoel samen met een “papa” of “mama”. Dan kunnen er gevoelens van onvrede ontstaan en mis je wellicht je partner als minnaar en minnares.

 

Relatieproblemen door ouderschap

De situatie die ontstaat wanneer je als partner niet tevreden bent met hoe de relatie is, kan erg lastig zijn. Want hoe vertel je je partner, dat je sommige dingen mist, zonder dat je de bedoeling hebt te concurreren met je kinderen in de aandacht voor jou? Hierbij is er een goede rol voor de relatiecoach weggelegd. Hij is een objectieve derde persoon, die een dergelijk gesprek kan begeleiden. Constructief kun je het samen hebben over wat je fijn en niet fijn vindt in jullie relatie en hoe je weer aantrekkelijk voor elkaar kan worden. Tijdens de gesprekken verkennen we daarom ook de behoeftes van beide partners en gaan we aan de slag om weer te komen tot een fijne relatie. Een relatie waarin je als ouders ook elkaars minnaar of minnares blijft en bent.

 

 

Wat is het doel van relatiecoaching?

minnaar en minnares blijven
Interview "Oei ik groei" met Mark Ouwerkerk over relaties die veranderen.

  1. Inzichtelijk maken welke effecten het ouderschap op de relatie heeft
  2. Het kenbaar maken van wensen en behoeftes
  3. Relatie- en gezins- prioriteiten bespreken
  4. De gezinssituatie en rollen zo veranderen dat beiden er tevreden over zijn
  5. Communicatie tussen partners verbeteren
  6. Handvatten mee geven zodat in de toekomst niet dezelfde problemen ontstaan

 

Positief doelgericht oplossen

Het reltietherapie-traject heeft dus een positieve insteek. Samen met de relatiecoach werk je er aan, om weer te komen tot een gezonde relatie. Stapsgewijs kijken we hoe je ook daadwerkelijk dingen kunt veranderen en oplossen. Bij iedere terugkomst wordt er ook gekeken of er positieve verandering zijn geweest en wordt er zo nodig bijgestuurd.