Elkaars minnaar en minnares blijven


In elke man schuilt een minnaar - in elke vrouw schuilt een minnares

De meeste relaties beginnen vol passie. Jouw man is nog echt een minnaar die je verrast en attente dingen doet, je vrouw is nog echt een minnares die je hoofd op hol laat staan. Vaak vliegen de vonken er  dan ook vanaf. Mensen die verliefd zijn doen hun best om elkaar te zien, ook al is er weinig tijd en hebben ze allerlei andere dingen aan hun hoofd. Dat is misschien nog wel het meest kenmerkende aan beginnende relaties:

"Je vindt hoe dan ook tijd voor elkaar en je doet je best om het samen leuk te hebben"

In iedereen die dit herkent schuilt dus nog deze minnaar of minnares. Zeker wanneer dit allemaal wat minder is geworden kun je dit echt gaan missen. Misschien ervaar je  zelfs al wat sleur of voel je dat je iets uit elkaar begint te groeien. Natuurlijk is wat rust en regelmaat prima maar toch is het belangrijk om regelmatig het vuur in je relatie aan te wakkeren. Wat er ook speelt binnen jullie relatie, er zijn een aantal acties die je zo kunt ondernemen om dit samen weer te voelen. De relatiecoach kan je hierbij helpen.

De komst van kinderen en de rol van minnaar en minnares

De start van een gezinsleven met kinderen luidt meestal ook een periode in, waarin partners veranderen van rol t.o.v. elkaar. Ze worden namelijk naast dat ze partner zijn ook papa en mama. Het ouderschap kan een mooie aanvulling op jullie relatie zijn. Het gezinsleven slokt echter ook veel privétijd op waardoor dingen als partners samen doen vaak veel meer gepland moeten worden. Niet iedereen is echter even goed in het plannen hiervan waardoor gezamenlijke dates achterwege blijven. Vaak willen we ook dat dingen spontaan gebeuren. Als dat niet meer zo is kan dit ook een opgesloten gevoel geven.

Door minder samen als partners te ondernemen komt vaak de focus juist meer op de kinderen te liggen. Hierdoor kan het gebeuren dat een partner doorschiet in de vaderrol en/of moederrol. Opeens is je partner dan niet meer degene die hij of zij was voordat er kinderen kwamen en leef je voor je gevoel samen met een “papa” of “mama”. Dan kunnen er gevoelens van onvrede ontstaan en mis je helemaal je partner als minnaar of minnares.

Relatieproblemen door ouderschap

De situatie die ontstaat wanneer je als partner niet tevreden bent met hoe de relatie is, kan erg lastig zijn. Want hoe vertel je je partner, dat je sommige dingen mist, zonder dat je de bedoeling hebt te concurreren met je kinderen in de aandacht voor jou? Hierbij is er een goede rol voor de relatiecoach weggelegd. Hij is een objectieve derde persoon, die een dergelijk gesprek kan begeleiden. Constructief kun je het samen hebben over wat je fijn en niet fijn vindt in jullie relatie en hoe je weer aantrekkelijk voor elkaar kan worden. Tijdens de gesprekken verkennen we daarom ook de behoeftes van beide partners en gaan we aan de slag om weer te komen tot een fijne relatie. Een relatie waarin je als ouders ook elkaars minnaar of minnares blijft en bent.

Wat is het doel van relatiecoaching?

  1. Inzichtelijk maken welke effecten het ouderschap op de relatie heeft
  2. Het kenbaar maken van wensen en behoeftes
  3. Relatie- en gezins- prioriteiten bespreken
  4. De gezinssituatie en rollen zo veranderen dat beiden er tevreden over zijn
  5. Communicatie tussen partners verbeteren
  6. Handvatten mee geven zodat in de toekomst niet dezelfde problemen ontstaan

Positief doelgericht oplossen

Relatiecoaching heeft een positieve insteek. Samen werk je er aan, om weer te komen tot een gezonde passievolle relatie. Stapsgewijs kijken we hoe je ook daadwerkelijk dingen kunt veranderen en oplossen. Bij iedere terugkomst wordt er ook gekeken of er positieve verandering zijn geweest en wordt er zo nodig bijgestuurd.


 

passieplanVind je relatiecoaching nog even een stap te ver? Je kunt dan ook zelfstandig, zonder relatiecoach aan de slag met mijn zelfhulpboek "Passieplan". Hierin staan heel veel handvatten, tips en oefeningen om het vuur in je relatie weer aan te wakkeren. Bovendien bevat het ook een echt stappenplan waarmee je samen met je partner aan de slag kunt gaan.

minnaar en minnares blijvenInterview "Oei ik groei" met Mark Ouwerkerk over relaties die veranderen.