Ervaar de praktische en prettige begeleiding!

Geen passie in relatie

geen passie in relatiePassie en aantrekkingskracht

Een relatie begint meestal doordat twee mensen elkaar op de een of andere manier aantrekkelijk vinden. Wanneer dit zo is geef je automatisch aandacht aan elkaar omdat je het leuk vindt om te doen. Als je dit allebei doet, dan voel je de passie. Je wordt als magneten naar elkaar toe getrokken. Een belangrijk onderdeel van deze aantrekkingskracht is meestal dat je je partner er fysiek goed uit vindt zien. Aantrekkingskracht kan echter ook zitten in bijvoorbeeld kletsen, intellect, status, humor of rust. Aantrekkelijkheid is een pakketje van positieve eigenschappen. Passie in relatie verdwijnt langzaam maar zeker wanneer de aantrekkingskracht afneemt en hiermee ook vaak de aandacht voor elkaar.

Geen gevoelens meer hebben voor je partner

Het ontbreken van partnergevoelens is één van de meest voorkomende relatieproblemen die koppels kunnen ervaren. Dat kan je allebei zo voelen, maar vaak is er toch één van beiden die het eerst op dit punt komt. Diverse vragen kunnen er hierdoor ontstaan. Ik zal ze eens opsommen:

 • Is er nog gevoel? 
 • Hoe kan het gevoel ineens weg zijn?
 • Kan mijn gevoel terugkomen?
 • Is er nog hoop voor mijn relatie?
 • Hoe krijgt mijn partner weer gevoelens voor mij?

Andere gevolgen van geen passie in relatie kunnen zijn:

 1. Sleurgevoelens
 2. Intimiteitsproblemen
 3. Geen zin in seks
 4. Elkaar voor lief nemen
 5. Elkaar geen aandacht schenken

Passie en Aantrekkelijkheid

Meestal, in het begin van de relatie, is passie wel aanwezig. Dit heeft te maken met:

 1. Alles is nieuw en dus niet (geheel) voorspelbaar. Je kent je partner nog niet goed en je moet hem of haar verkennen. Dit wordt meestal als (positief) spannend ervaren.
 2. Een nieuwe partner heeft meestal een eigen leven en doet dan ook dingen voor zichzelf die hij of zij leuk vindt. Hierdoor is deze partner meestal ook blij(er) met zichzelf. Bovendien zorgt het eigen leven ook steeds weer voor nieuwe frisse “input” in de relatie.
 3. Je kent nog niet (alle) negatieve eigenschappen van je partner.

Wanneer je in deze praktijk aan je relatie  werkt wordt er daarom ook aandacht besteed aan deze 3 punten. Concreet kijken we of jullie nog wel genoeg nieuwe ervaringen samen hebben of jullie aantrekkelijk zijn als partners voor elkaar en of jullie kunnen omgaan met elkaars grillen en nukken. Natuurlijk doe je dit onder begeleiding zodat een dergelijk gesprek positief en opbouwend is.

Passie en Aandacht

Passie heeft effect op hoe we aandacht aan elkaar besteden. In het begin van de relatie geeft men elkaar juist meestal wel veel aandacht. Dit heeft te maken met:

 1. De band moet worden opgebouwd. Het is niet vanzelfsprekend dat je met elkaar verder gaat. Ook daarom, neem je dat extra stapje voor hem of haar.
 2. De focus ligt meestal veel meer op de relatie o.a. doordat je er een goed gevoel door krijgt. Dit motiveert en hierdoor wil je er ook veel aandacht aan spenderen.

Ook naar hoe jullie elkaar aandacht geven wordt samen met de relatiecoach gekeken. Hierbij zorg ik er voor dat wederom een gesprek hierover positief en opbouwend is.

Hoe krijg je de passie terug?

Binnen de praktijk kijken we dus heel praktisch wat je kunt doen om de passie terug te krijgen. Voor beide partners kan er een verschillende aanpak nodig zijn. We kijken daarom individueel naar wat je precies mist, wat hier aan te doen is en wat je partner hierin jou kan bieden.

Wanneer je de passie ergens “verloren” bent, kijken we ook hoe dit is gekomen. Stapsgewijs lopen we daarom ook door de relatie heen, om inzichtelijk te krijgen, op welke momenten er veranderingen zijn opgetreden. Omdat hierbij beide partners aan bod komen, hoor je van elkaar wanneer bepaalde gevoelens zijn veranderd, en wat de oorzaak daar van was. Dit inzicht kan helpen om eventueel weer op een positieve manier bij te sturen.

Werken aan passie en het partnergevoel doen we op een manier waarbij we rekening houden met wie jij bent als mens. Het is dus niet de bedoeling om de ander totaal te veranderen. Het gaat er meer om, dat je allebei inzichtelijk hebt waar je staat, en dat je handvatten krijgt om hier een positieve verandering in te maken.

Ga voor de passie!passie

Wanneer je geen passie in je relatie ervaart, terwijl je dit toch graag zou willen, is het tijd om hier iets aan te doen. Wacht je te lang, dan heb je kans dat de relatie dood bloedt, of dat je zelf steeds vlakker wordt. Ook al wordt dit gemis maar door een van de partners ervaren, dan nog is het zaak om hier iets mee te doen. Een relatie werkt immers niet wanneer een van beide partners ongelukkig is.

Mochten jullie interesse hebben in een traject waarbij passie voorop staat, neem dan contact op. Ieder traject begint met een kennismakingsgesprek waarin je kunt zien of dit iets voor jullie is en waarin uitgelegd wordt wat je kunt verwachten.

Scroll to top