Individuele hulp

Waarom kiezen voor individuele hulp bij deze praktijk?

Betrokkenheid

Als hulpverlener doe ik er alles aan om uw bezoeken zo prettig mogelijk te maken. Problemen en vraagstukken worden door mij op een warme, persoonlijke manier benaderd om vervolgens op een oplossingsgerichte manier aangepakt te worden. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet.

Veel ervaring

Deze praktijk bestaat al sinds 2008. Je kunt hier dan ook rekenen op veel ervaring. Honderden tevreden cliënten zijn je dus al voor gegaan.

Oplossingsgericht en effectief

Het uiteindelijke doel van persoonlijke hulp is om de impasse te doorbreken om vervolgens weer te bouwen aan persoonlijk geluk. Dit proces houd ik goed in de gaten. Het is belangrijk dat je iedere keer weer wat verder komt. Door de inzet van oefeningen en handvatten die op maat zijn gemaakt, zie je al heel snel vooruitgang.

Wanneer kun je persoonlijke begeleiding inzetten?

Soms kun je in je leven ergens tegenaan lopen waarbij je merkt dat je niet verder komt. Dit kan op het gebied zijn van werk, privé, relatie, gezin, enzovoort. Het gevoel van niet verder te komen kan frustreren en wanneer dit langer duurt ook echt demotiveren, spanning geven en veel energie kosten. Meestal beginnen de mensen in je sociale omgeving dit ook te merken omdat je dan niet de vrolijkste meer bent. Het gevaar dreigt dan dat problemen zich als een olievlek over je leven verspreiden.

Wanneer je in een dergelijke situatie zit kan individuele hulp op basis van counseling en coaching een oplossingen bieden. Problemen worden namelijk met een helikopter-view bekeken. We kijken als eerste naar wat er nu precies aan de hand is en wat de prioriteit heeft om als eerste aangepakt te worden. Met behulp van handvatten en nieuwe inzichten kun je vervolgens zelf aan de slag om dingen in je persoonlijke leven aan te pakken. Hierbij word je natuurlijk ook ondersteund door de counselor. Loop je tegen specifieke dingen op dan kijk je steeds samen naar wat je hieraan kunt doen en krijg je  waar nodig weer wat extra handvatten mee.

In dit traject wordt gebruik gemaakt van counseling en coaching. Dit is een prettige no-nonsense manier van werken. Doelgericht werk je aan problemen waarbij je wordt geholpen door een ervaren counselor en coach. Ook de voortgang wordt natuurlijk bewaakt. Tijdens iedere sessie kijken we hoe het met je gaat en of je vorderingen maakt.

Individuele counseling en coaching worden meestal ingezet bij kortdurende trajecten. Langere begeleiding is ook mogelijk door bijvoorbeeld life-coaching in te zetten.

De individuele hulp bestaat uit persoonlijke begeleiding bij o.a.

- burn-out klachten en stressgevoelens,
- sleur,
- onrust,
- lichte depressiviteit,
- ingrijpende veranderingen in leefsituatie of werk,
- zelfdiscipline,
- problemen binnen relatie of gezin,
- bindingsangst,
- verlatingsangst,
- verlies van dierbare,
- identiteitscrisis zoals dertigerscrisis en midlifecrisis.

Counseling - Verkrijgen van Inzicht

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Hierbij gaat het om gesprekken waarin ondersteuning en begeleiding centraal staan. Doordat counseling pragmatisch van aard is, kan het je goed helpen in moeilijke of stressvolle situaties. De gesprekken zijn er op gericht om via het verkrijgen van inzicht, op een structurele manier te werken aan problemen. Tijdens de gesprekken wordt steeds gekeken hoe je zelf dingen kunt oplossen zodat je nu, maar ook later in staat bent om je eigen leven op een positieve wijze te sturen. Hier kunt u meer lezen over counseling.

Coaching - Werken aan oplossingen

Wanneer je inzichtelijk hebt hoe een probleem is ontstaan betekent dit niet, dat je het altijd ook kunt oplossen. Om toch verder te komen, wordt binnen de praktijk vaak coaching ingezet.

Coaching is meer praktisch en hierbij draait het vaak om het doel en de stappen daar naar toe. Omdat dit nogal actiegericht is, zitten aan coaching vaak meer opdrachten en oefeningen vast. Doordat de counselor/coach d.m.v. de gesprekken een goed beeld heeft van het aan te pakken probleem, kan hij ook opdrachten en oefeningen selecteren, die aansluiten bij de cliënt. Hier kunt u meer lezen over coaching.

Een goede counselor kan overigens naadloos overgaan van counseling naar coaching en andersom.

Veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden voor een goed individueel proces. Ieder  traject begint daarom ook met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bekijken we of counseling en coaching gepaste oplossingen voor jou kunnen zijn en hoe het te volgen traject er uit ziet.