Relatietherapie Ervaringen

relatietherapie ervaringen"Nooit gedacht dat we binnen enkele gesprekken al zoveel resultaat zouden behalen"
Na de zomervakantie kwamen mijn man Math en ik weer in een dip terecht. Hij was weer veel stil, terwijl ik juist met hem wilde praten. Ik voelde erg veel afstand. Uiteindelijk ontstonden hierdoor veel ruzies en was ik in september echt aan het einde van mijn Latijn. Uit elkaar wilde wij allebei niet. Ik stelde aan mijn man voor om in relatietherapie te gaan. Op internet heb ik toen de website van de counselpraktijk gevonden. Vooral de oplossingsgerichte werkwijze sprak ons aan.
Mark Ouwerkerk, onze relatietherapeut, heeft een warme werkwijze en meteen al vanaf het begin voelde we ons beide op ons gemak bij hem. Het is ook een verademing, wanneer je bemerkt, dat je samen constructief kan praten, door de manier waarop hij het gesprek begeleid. Ik vind het een kunst, hoe Mark je een spiegel voor kan houden, zodat je ziet welk effect gedrag op elkaar kan hebben.

Al vrij snel hebben wij thuis vervolgens het negatieve patroon kunnen doorbreken. Ik had nooit gedacht, dat binnen enkele gesprekken, we al zoveel resultaat zouden behalen. Het is alsof we weer beide gefocust zijn op onze relatie en dat is een fijn gevoel. Natuurlijk moeten we er aan blijven werken, maar het voelt echt aan als een nieuw begin.

Julia en Math Coppens uit Breda


"Ik verheug me nu weer op onze komende vakanties"
Mijn partner en ik hadden het moeilijk samen en daarom besloten we om hulp te gaan zoeken. Uiteindelijk kwamen we bij Mark terecht. Hij zorgde er voor dat we ons beiden welkom voelde. Dit ging op een hele prettige manier en ik vond het daarom een stuk minder lastig, om mijn verhaal te vertellen. Ik kan eerlijk zeggen dat direct na de eerste sessie onze communicatie een stuk beter is geworden. Niet meer die oncomfortabele stiltes die er thuis nogal eens vielen. Als er wat is, dan spreken we het veel meer uit dan voorheen. Door de nieuwe manier van met elkaar omgaan, krijg je de kans om te vertellen waar je mee zit, terwijl de ander echt luistert. Dat is bijzonder prettig. Ik verheug me nu weer op onze komende vakanties en dat gevoel is lang weg geweest. Ik kan het daarom ook iedereen aanbevelen om op deze manier te werken aan je relatie!

Elise en John, Raamsdonksveer


"Dit hadden we veel eerder moeten doen!"
Eigenlijk heel impulsief heb ik gebeld naar Mark, omdat ik het gewoonweg zat was hoe het thuis ging. John, mijn man is veel weg voor zijn werk, en daardoor kwam de zorg, voor onze 3 kindjes voor een groot deel op mijn conto. Op zich hebben we daar ook voor gekozen, maar ik wil wel graag een beetje betrokkenheid. Door de gesprekken met Mark, hebben we eigenlijk weer geleerd om echt met elkaar te praten. John vond het ook geen enkel probleem om wat verandering te brengen in zijn werkpatroon zodat we wat meer met het gezin konden doen. En dat terwijl ik dacht dat hij dit niet wilde! Nu loopt alles eigenlijk best lekker. Dit hadden we veel eerder moeten doen! Maar goed, beter laat dan nooit toch?

Simone uit Zevenbergen


"We weten nu waar we op moeten letten"

Via een vriend van mij, had ik het adres gekregen van deze praktijk. Hij en zijn vrouw, hadden er goede ervaringen mee, dus heb ik maar eens gebeld. We konden snel en in de avonduren, na mijn werk terecht. Wat mij meteen opviel, is dat je echt aan de slag gaat met je relatie. Wat dat betreft is het inderdaad ook echt een no-nonsense manier van werken. Het waren zeker in het begin, redelijk zware gesprekken, maar uiteindelijk zijn we wel verder gekomen.
Door te kijken hoe het zover is kunnen komen hebben we inzicht gekregen in onze valkuilen binnen onze relatie. Dat heeft er ook voor gezorgd dat we beide verantwoordelijkheid hebben genomen voor ons eigen aandeel in de problemen en nu ook weten waar we op moeten letten. We werken voor mijn gevoel ook weer echt samen aan de relatie en daar ben ik blij om. Jenny straalt weer. Het is een goede beslissing geweest om professionele hulp in te roepen en ik kan het ook iedereen aanraden.

Dirk en Jenny Roggemans, Gorkum


"Ik dacht dat mijn relatie voorbij was"
de eerste keer dat wij bij Mark kwamen, dacht ik dat mijn relatie voorbij was, en dat er dus geen kansen meer waren. Mirjam en ik leidden al tijden een eigen leven, en praatte niet meer met elkaar. Ik voelde me echt alleen, en Mirjam ook. Intimiteit en seks hadden we ook niet meer en dat was voor mij toch echt wel een probleem.

Op initiatief van Mirjam zijn we toch hulp gaan zoeken. Ik stond er eerst een beetje cynisch tegenover. Onze coach bleek echter een nuchtere man te zijn, die samen met ons, gewoonweg wilde kijken of er nog iets uit de relatie te halen was. We hebben o.a. gekeken naar wat we nog wel uit onze relatie halen i.p.v. alleen maar negatief te zijn. Daarnaast heeft de coach ons d.m.v. opdrachten thuis aan het praten gekregen. Problemen gaan we nu niet meer uit de weg en dat geeft een goed gevoel. Er is nog wel veel werk aan de winkel, maar met de juiste tools, zie ik nu wel weer mogelijkheden. De sfeer is in ieder geval een stuk verbeterd!

Rob Van Kerckhoven, Roosendaal


"we waren al met een time-out begonnen"

Wij hebben van Mark fijne begeleiding gehad tijdens onze relatie time-out. Toen we voor het eerst kwamen waren we eigenlijk al met een time-out begonnen. Samen met Mark hebben we toen een plan gemaakt hoe  we de time-out verder gingen vormgeven. Hierbij hebben we gesprekken ingepland maar vooral ook dingen afgesproken over hoe we omgingen met onze kinderen. Ik heb dat allemaal als zeer prettig ervaren.  Later zijn we weer heel rustig gaan bouwen aan onze relatie en hierdoor hebben wij elkaar gelukkig weer kunnen vinden. Hiervoor nog heel erg bedankt!

N. en R. Zevenbergen


"Dank je wel Mark"

Ik heb jouw hulp als erg prettig ervaren. Dat wilde ik je toch nog even zeggen. Je weet dat ik vooraf niet zo een voorstander was van relatietherapie. Al snel voelde ik mij echter op mijn gemak. Je doet er allemaal niet te moeilijk over en hebt ons hele praktische voorbeelden mee gegeven. Ik heb nu echt het idee dat we allebei weer op dezelfde bladzijde staan en dat is prettig!

Mvg D. uit Rijen


Vanwege privacy redenen zijn de namen bij deze relatietherapie ervaringen op verzoek van de cliënten, gefingeerd.