Relatietherapie samen of alleen?

Relatietherapie is het meest effectief wanneer partners samen komen. Toch is het niet geheel onmogelijk om aan je relatie te werken zonder dat je partner mee komt. Dit wordt individuele relatietherapie genoemd. Het gaat binnen een relatie immers om een wisselwerking en een eenzijdige positieve verandering, kan hier dus effect op hebben. In het kennismakingsgesprek kunnen we bespreken hoe een dergelijk individueel relatietherapie traject eruit ziet.

Sommige partners vinden het ook prettiger om het kennismakingsgesprek alleen te voeren, zodat ze vrijer kunnen spreken. Dat hangt af van de situatie en wat jij of jullie fijn vinden. Belangrijk om te weten is, dat ik als relatietherapeut altijd onpartijdig ben zodat beiden jullie eigen verhaal kunnen vertellen. Wanneer je liever alleen komt, is dit geen enkel probleem. Je hoeft dit overigens niet van te voren aan te geven.

Het komt ook voor dat mensen een aantal gesprekken alleen voeren en dat hun partner later dan ook wordt uitgenodigd. Ook hier geldt weer dat wanneer deze partner dit prettig vindt, hij of zij de eerste keer alleen komt kennismaken. Het is belangrijk dat beide partners zich prettig voelen en dat kan alleen wanneer zij voelen dat de relatiecoach onbevooroordeeld naar hen kijkt.