Liefde terug winnen

De liefde terug - Passie in je relatie

Wil jij het weer leuker samen hebben? Is de rek er een beetje uit en wil je je relatie een boost geven? Wat er ook speelt binnen jullie relatie, vaak zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het weer leuker samen te hebben. Door middel van praktische relatietherapie dat ook wel  relatiecoaching wordt genoemd kun je op een laagdrempelige manier jullie relatie weer meer sjeu te geven. Naast tips, trucs en handvatten die je meteen kunt toepassen kijken we ook of er onderliggende problemen zijn. Op een no-nonsense manier bespreken we waar jullie tegenaan lopen en wat hieraan te doen is. Omdat dit gesprek wordt begeleid kun je ook de wat ingewikkelder dingen bespreken of zaken aanhalen die gevoelig liggen.

De liefde terug na relatieproblemen

Wanneer er dieper liggende relatieproblemen spelen kunnen die er voor zorgen dat jullie het minder leuk samen hebben. Het gevolg hiervan is dat de relatie steeds minder leuk wordt en er allerlei andere relatieproblemen ontstaan. Het is belangrijk om deze vicieuze cirkel te doorbreken en relatieproblemen aan te pakken zodat het nu en in de toekomst goed blijft gaan.

Er zijn ook situaties waarin je jezelf wellicht afvraagt of de liefde überhaupt nog wel terug kan komen. Dit gevoel ontstaat vaak in ontrouw situaties, bij emotionele affaires of wanneer partners al heel lang sleur ervaren. De relatietherapeut helpt je om inzichtelijk te krijgen wat er allemaal speelt. Dit is erg prettig wanneer je zelf twijfelt aan de relatie. Inzichten kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van nieuwe mogelijkheden voor je relatie. Indien dat het geval is, ondersteunt de relatietherapeut bij het werken aan je relatie. Dit gebeurt vaak d.m.v. opdrachten en handvatten. Dat is prettig omdat je je hier aan vast kunt houden.

De verschillende oorzaken van afname van liefde

Gebrek aan aandacht
Een oorzaak zijn van het wegebben van de liefde kan een gebrek zijn aan echte aandacht voor elkaar. Dat zie je dan vaak terug in hoe je met elkaar omgaat of in een gebrek aan waardering. Om de liefde terug te winnen moet je leren om elkaar op een goede manier aandacht geven, in welke situatie dan ook. Hier wordt dan ook samen met de relatietherapeut aan gewerkt. Daarnaast moet je natuurlijk ook inzichtelijk voor jezelf krijgen, hoe het komt dat de aandacht voor elkaar is verslapt. Relaties beginnen meestal vol energie en aandacht voor elkaar, maar komen vaak op een punt terecht waarop het niet allemaal meer vanzelf gaat. Daarnaast kunnen emotionele gebeurtenissen of veranderingen in het persoonlijk leven, een stempel drukken op hoe de relatie verloopt. De relatietherapeut zal stapsgewijs de relatie doorlopen. Hierdoor kan inzichtelijk worden wat de impact is van gebeurtenissen in het verleden, op jullie relatie.

De aantrekkingskracht is verdwenen
Partners die geen gevoel meer voor elkaar hebben missen vaak aantrekkingskracht. Om de liefde terug te vinden zal je moeten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om weer aantrekkelijk te worden voor elkaar. Veel mensen weten namelijk wel wat ze leuk vinden, maar spreken dit niet uit, omdat ze er vanuit gaan dat de ander dat wel weet. De relatietherapeut gaat daarom een gesprek met jullie aan, met de bedoeling jullie wensen boven tafel te krijgen. In dit gesprek gaan we soms terug in de tijd en ben je bezig met zaken als "Wat vond ik destijds zo leuk aan mijn partner?" of "Waardoor kwam het dat je ineens die leuke dingen opgaf?". Zo komen er nog veel meer zaken aan de orde, alles met de bedoeling om weer te komen tot een fijne relatie.

Intimiteit en seksualiteit zijn minder (goed) geworden
Een vaak gehoorde klacht bij partners die passie missen, is de afname van intimiteit en seksualiteit. Vaak gaat de kwaliteit hiervan ook achteruit. Hierover praten is voor veel koppels erg moeilijk. Hierdoor ontstaat er vaak een soort taboe waardoor koppels niet verder komen. Een gevolg hiervan is weer, dat sommige partners zich afgewezen voelen en anderen zich schuldig. Hierdoor worden de relatieproblemen vaak steeds groter. De relatietherapeut zorgt er voor dat een gesprek hierover op gang komt. Juist door hier open over te hebben gaat de spanning er af waardoor de situatie kan verbeteren.

Verbindende communicatie om de liefde terug te krijgen

Een belangrijk onderdeel van relatietherapie is het verbeteren van de communicatie. Als de communicatie goed en prettig is, dan ben je meestal ook in staat om de ander te vertellen wat je nodig hebt in de liefde. De relatietherapeut zal daarom gedurende de gesprekken, steeds hierop inhaken. Op een praktische positieve manier en vaak door middel van voorbeelden, werken we samen aan een nieuwe verbeterde vorm van communicatie. Hierbij kijken we vooral naar jullie valkuilen en hoe je kunt voorkomen dat je hier steeds weer in valt. Daarnaast is de praktijk ook een veilige plek waar je kunt vertellen wat je mist en wat je nodig hebt. Hierbij komen natuurlijk beide partners aan bod. Vervolgens krijg je handvatten om ook daadwerkelijk je relatie en hoe je met elkaar omgaat op een positieve manier te veranderen. Willen jullie dit ook of zou je gewoonweg het hier vrijblijvend een keer samen met mij over willen hebben? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.