Ervaar de praktische en prettige begeleiding!

De liefde terug

De liefde terug - Passie in je relatie

Wil jij het weer leuker samen hebben? Is de rek er een beetje uit en wil je je relatie een boost geven? Wat voor dingen er ook spelen binnen jullie relatie, vaak zijn er toch een aantal dingen die je zo kunt doen, om het weer leuker samen te hebben.  Relatiecoaching  is o.a. bedoeld voor koppels waarbij  de relatie in de sleur zit, jij bent volgens je partner saai, jij vindt je partner saai, enzovoort. Naast werken aan hernieuwde passie kijken we ook naar eventueel onderliggende relatieproblemen. De relatiecoach helpt je je relatie weer wat meer sjeu te geven.

Relatieproblemen waarbij je de liefde terug wilt 

Relatiecoaching kun je gebruiken om  samen met je partner een opbouwend gesprek te hebben waarbij de relatiecoach jullie helpt met nieuwe inzichten, tips en handvatten. Vervolgens wordt er praktisch gekeken hoe je de nieuwe oplossingen in de praktijk kan brengen. Hierbij bewaakt de relatiecoach het proces. Hij kijkt dus of het lukt maar helpt vooral mee op de gebieden waar het wat lastiger gaat.

Naast gewoonweg wat meer passie willen voelen, kunnen er ook relatieproblemen spelen, die veroorzaken dat jullie als koppel het minder leuk samen hebben. Ook hier staan we natuurlijk bij stil en gaan we iets aan doen. Het is belangrijk om relatieproblemen aan te pakken, zodat het nu en in de toekomst, goed blijft gaan.

Er kunnen verschillende relatieproblemen zijn waarin je als partner graag de liefde terug wil in je relatie, namelijk wanneer:

  • je merkt dat jullie elkaar voor lief nemen
  • je partner aangeeft geen gevoel meer voor jou te hebben
  • je (vermoedt dat je) partner verliefd op een ander is
  • jullie het samen gewoonweg niet meer leuk hebben
  • je geen passie meer voelt

Er zijn ook situaties waarin je jezelf wellicht afvraagt of de liefde überhaupt nog wel terug kan komen. Dit gevoel ontstaat vaak in ontrouw situaties, bij emotionele affaires of wanneer partners al heel lang sleur ervaren. De relatiecoach helpt je om inzichtelijk te krijgen wat er allemaal speelt. Dit is erg prettig wanneer je zelf twijfelt aan de relatie. Inzichten kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van nieuwe mogelijkheden voor je relatie. Indien dat het geval is, ondersteunt de relatiecoach bij het werken aan je relatie. Dit gebeurt vaak d.m.v. opdrachten en handvatten. Dat is prettig omdat je je hier aan vast kunt houden.

De verschillende oorzaken van afname van liefde

Gebrek aan aandacht
Een oorzaak zijn van het wegebben van de liefde kan een gebrek zijn aan echte aandacht voor elkaar. Dat zie je dan vaak terug in hoe je met elkaar omgaat of in een gebrek aan waardering. Om de liefde terug te winnen moet je leren om elkaar op een goede manier aandacht geven, in welke situatie dan ook. Hier wordt dan ook samen met de relatiecoach aan gewerkt. Daarnaast moet je natuurlijk ook inzichtelijk voor jezelf krijgen, hoe het komt dat de aandacht voor elkaar is verslapt. Relaties beginnen meestal vol energie en aandacht voor elkaar, maar komen vaak op een punt terecht waarop het niet allemaal meer vanzelf gaat. Daarnaast kunnen emotionele gebeurtenissen of veranderingen in het persoonlijk leven, een stempel drukken op hoe de relatie verloopt. De relatiecoach zal stapsgewijs de relatie doorlopen. Hierdoor kan inzichtelijk worden wat de impact is van gebeurtenissen in het verleden, op jullie relatie.

De aantrekkingskracht is verdwenen
Partners die geen gevoel meer voor elkaar hebben missen vaak aantrekkingskracht. Om de liefde terug te vinden zul je moeten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om weer aantrekkelijk te worden voor elkaar. Veel mensen weten namelijk wel wat ze leuk vinden, maar spreken dit niet uit, omdat ze er vanuit gaan dat de ander dat wel weet. De relatiecoach gaat daarom een gesprek met jullie aan, met de bedoeling jullie wensen boven tafel te krijgen. In dit gesprek gaan we soms terug in de tijd en ben je bezig met zaken als "Wat vond ik destijds zo leuk aan mijn partner?" of "Waardoor kwam het dat je ineens die leuke dingen opgaf?". Zo komen er nog veel meer zaken aan de orde, alles met de bedoeling om weer te komen tot een fijne relatie.

Intimiteit en seksualiteit zijn minder (goed) geworden
Een vaak gehoorde klacht bij partners die passie missen, is de afname van intimiteit en seksualiteit. Vaak gaat de kwaliteit hiervan ook achteruit. Hierover praten is voor veel koppels erg moeilijk. Hierdoor ontstaat er vaak een soort taboe waardoor koppels niet verder komen. Een gevolg hiervan is weer, dat sommige partners zich afgewezen voelen en anderen zich schuldig. Hierdoor worden de relatieproblemen vaak steeds groter. De relatiecoach zorgt er voor dat een gesprek hierover op gang komt. Juist door hier open over te hebben gaat de spanning er af waardoor de situatie kan verbeteren. 

Relatiecoaching om de liefde terug te krijgen

Een belangrijk onderdeel van relatiecoaching is het verbeteren van de communicatie. Als de communicatie goed en prettig is, dan ben je meestal ook in staat om de ander te vertellen wat je nodig hebt in de liefde. De relatiecoach zal daarom gedurende de gesprekken, steeds hierop inhaken. Op een praktische positieve manier en vaak door middel van voorbeelden, werken we samen aan een nieuwe verbeterde vorm van communicatie. Hierbij kijken we vooral naar jullie valkuilen en hoe je kunt voorkomen dat je hier steeds weer in valt. Daarnaast is de praktijk ook een veilige plek waar je kunt vertellen wat je mist en wat je nodig hebt. Hierbij komen natuurlijk beide partners aan bod. Vervolgens krijg je handvatten om ook daadwerkelijk je relatie en hoe je met elkaar omgaat op een positieve manier te veranderen. Willen jullie dit ook of zou je gewoonweg het hier vrijblijvend een keer samen met mij over willen hebben? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

√ Geen wachtlijst
√ Ook in de avonduren
√ Privacy gegarandeerd
√ Veel ervaring

In mijn boek "Is er nog gevoel?" ga ik dieper in op hoe je op een praktische manier de liefde terug kan winnen in je relatie.

Scroll to top