Levensdoelen en zingeving

levensdoelenLevensdoelen en de zin van het leven

Heldere levensdoelen geven je een prettig leven. Ontbreekt het je aan een levensdoel dan kan het zijn dat je jezelf regelmatig afvraagt wat het nut is van waar je mee bezig bent. Hierdoor kunnen gevoelens van onrust, sleur en/of leegte ontstaan. Zou jij wel eens willen weten wat jou echt motiveert en blij kan maken, kortom wil jij je levensdoelen helder krijgen? Dan ben je hier op de juiste plek!

Wanneer je vast zit in je denkproces is het eigenlijk ook heel logisch om er iemand bij te halen. Je moet immers nieuwe input krijgen om verder te komen. Omdat de counselor een objectieve buitenstaander is en ervaring heeft op het gebied van levensdoelen, kan hij jou prima voorzien van nieuwe inzichten. 

 

Counseling bij levensdoelen en zingeving

Counsel-gesprekken zijn gesprekken die gericht zijn op jou als persoon. Samen met de counselor, worden de verschillende aspecten van jouw leven afgetast. We gaan samen op zoek naar jouw passies en doelen. Omdat iedereen is anders, zullen deze gesprekken voor de een meer filosofisch zijn terwijl de ander meer bezig is met een gestructureerde benadering. De gesprekken zijn er speciaal op gericht om jouw levensdoelen helder te krijgen. Er hoeft overigens niet altijd een doel te zijn. Het kan ook zo zijn, dat je je heil vindt in een bepaalde levensvisie. De manier van leven maakt je dan blij. Hier heb je het dan ook meer over zingeving.

 

Mogelijke onderwerpen in dit traject:

  1. Wie ben je en hoe ben je geworden wie je bent?
  2. Wat zijn jouw specifieke kwaliteiten?
  3. Wat geeft jou voldoening en waar word je blij van?
  4. Wat houdt jou tegen om de dingen te doen waar je blij van wordt?
  5. Wat wil je op deze wereld achter laten?

 

Levensdoelen bereiken - Zingeven - Coaching

Wanneer je meer inzicht hebt in wat voor jou belangrijk is in je leven, dan ben je er nog niet. Je zal namelijk iets moeten veranderen in je leven om een positieve wending te kunnen maken richting dit nieuwe doel of deze manier van zingeven. Dit bereik je door acties te ondernemen en hier wordt coaching voor gebruikt. Concreet gezien ga je meestal na ieder gesprek, met een opdracht de deur uit, die in een volgend gesprek wordt geëvalueerd. Het is dus niet alleen praten, maar ook vaak doen!

 

Scroll to top