Huwelijkstherapie

Wat is huwelijkstherapie?

Huwelijkstherapie is gericht op partners die al een tijdje zijn getrouwd. Bij huwelijkstherapie richten we ons op het inzichtelijk maken van de problemen en het werken aan verbetering. Hierbij is het soms nodig dat partners niet alleen werken aan hun huwelijk maar ook aan hun persoonlijke problemen. Onderwerpen tijdens huwelijkstherapie die vaak aan bod komen, zijn het verbeteren van de communicatie, het werken aan een fijne intieme relatie, trouw en vertrouwen en het gezinsleven.

Huwelijksproblemen ontstaan vaak wanneer conflicten worden vermeden of als er juist regelmatig discussies zijn waar emoties oplopen. Tijdens huwelijkstherapie sessies worden dit soort situaties besproken en leren jullie beter communiceren en anders om te gaan met emoties. Samen met de huwelijkstherapeut wordt er gekeken naar oplossingen en hier krijg je ook handvatten voor. Doordat je vervolgens beter met elkaar omgaat zal het vertrouwen in jullie huwelijk groter worden.

Wanneer in huwelijkstherapie gaan?

Partners met huwelijksproblemen zoeken hulp voor een diversiteit aan problemen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die steeds in een vechtstand met elkaar staan, communicatie problemen hebben, intimiteitsproblemen hebben, te maken hebben met ontrouw of verliefd zijn op een ander. Er zijn veel redenen op te noemen om huwelijkstherapie aan te gaan. Als je al langere tijd tegen huwelijksproblemen aanloopt waar je samen niet uitkomt dan is het erg zinvol om in huwelijkstherapie te gaan. Hoe meer tijd er namelijk verstrijkt, des te moeilijker het wordt om een huwelijk te repareren.

Huwelijkstherapie en het kennismakingsgesprek

Praten over je huwelijk, zeker als het gaat over dingen die niet zo goed gaan, is voor de meeste mensen niet zo makkelijk. Het is daarom erg belangrijk dat je je beiden op je gemak voelt bij mij als hulpverlener. Ieder huwelijkstherapie-traject begint daarom ook met een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je kunt zien of ik bij jullie als hulpverlener aansluit. Mocht je interesse hebben in een dergelijk gesprek of nog meer informatie willen hebben, neem dan contact met mij op.


Meer lezen over verschillende soorten huwelijksproblemen en de aanpak ervan kunt u hier vinden.