Waarom relatietherapie inzetten?

Relatietherapie is een praktisch hulpmiddel om te werken aan je relatie. Vaak kun je al heel snel een positieve draai geven aan een voorheen onoplosbaar lijkende situatie.

Je kunt relatietherapie inzetten wanneer:

– het niet lukt om goed met elkaar te praten
– je het idee hebt dat je langs elkaar heen aan het leven bent
– je elkaar niet (meer) begrijpt
– er  bepaalde verwachtingen en/of verlangens zijn die niet worden besproken en/of worden ingevuld
– er een crisissituatie is waar je niet verder mee komt

Zoek je naar een specifiek onderwerp waar je tegenaan loopt, kijk dan ook eens bij veel voorkomende relatieproblemen.

Voordelen van deze praktijk?

Relatieproblemen worden no-nonsense aangepakt. Het is dus niet zweverig en dus vooral to the point. Juist op die manier kun je al snel wat meer grip krijgen op de situatie. De stijl is verder persoonlijk en warm. Het is belangrijk dat je jezelf op je gemak voelt, maar ook dat je verder komt.  Voortgang wordt goed in de gaten gehouden.

Tijdens de sessies relatietherapie die op basis van counseling en coaching zijn, werken we aan de relatieproblemen in jullie relatie. We kijken natuurlijk ook naar welke zaken jullie bindt. Het is van belang dat je begrijpt hoe je allebei de relatie ervaart en dat je zicht krijgt wat er in de loop der tijd is veranderd aan de relatie. Dit inzicht heb je nodig voor begrip voor elkaar maar ook om stappen te kunnen maken in het oplossen van de relatieproblemen.

De praktijk is gevestigd aan de rand van Oosterhout en is prima te bereiken vanuit Rijen.

 

Relatietherapie Rijen e.o. in het kort

– Inzicht verkrijgen in hoe je allebei (gevoelsmatig) in deze situatie staat
– Conflicten oplossen op een manier waar je allebei iets aan hebt
– Communicatie verbeteren
– Werken aan  het partnergevoel zodat je het weer fijn met elkaar hebt
– Vaardigheden aanleren waarmee in de toekomst relatieproblemen kunnen worden voorkomen

Relatietherapie als onderhoud van de relatie

Relatietherapie op basis van counseling en coaching is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden ingezet om er voor te zorgen dat de relatie goed blijft werken voor beide partners. Het feit dat je met een objectieve hulpverlener praat kan je helpen om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te raken. Hierbij krijg je handvatten en tools die je vervolgens in je relatie kunt inzetten. Doordat de voortgang wordt bewaakt komen dan soms wat lastigere onderwerpen en/of situaties naar boven, waar je dan vervolgens weer wat dieper op in gaat. Zo los je stapsgewijs de problemen op.