Relatietherapie Breda en omgeving

relatietherapie breda

Effectieve Relatietherapie - Relatietherapie Breda e.o.

Wanneer je hulp zoekt bij het aanpakken van relatieproblemen, dan ben je hier aan het juiste adres. De aanpak is no-nonsense. Als eerste kijk je samen met de relatiecoach wat er nu op dit moment nodig is om de situatie niet te laten verslechteren. Meestal krijg je al in de eerste sessie een set handvatten mee waar je mee aan de slag kunt gaan.

Welke relatieproblemen er ook zijn, vaak zijn spanningen al erg opgelopen waardoor partners überhaupt niet meer goed met elkaar kunnen praten. Dat betekent overigens niet dat er niet wordt gesproken. Gesprekken lopen echter steeds vast waardoor de situatie onoplosbaar lijkt. De relatiecoach helpt je om het gesprek weer op gang te brengen. Ook krijg je gerichte handvatten mee om ook thuis op een betere manier te communiceren.

Communicatie verbeteren en dieperliggende problemen aanpakken

Zoals gezegd is deze hulp zeer praktisch en gericht op wat  op dit moment nodig is. Een veel voorkomend probleem is dat de één wat minder goed over gevoelens kan praten terwijl de ander dat wel beter kan maar juist meer emotioneel is.  Door middel van handvatten kun je dit patroon doorbreken. Ook kijken we natuurlijk naar hoe je het beste kunt omgaan met oplopende spanningen, persoonlijke problemen, eventueel aanwezige kinderen en andere zaken die op dit moment van belang zijn.

Wanneer de communicatie wat beter loopt onderzoek je samen met de relatiecoach welke onderliggende problemen er zijn. Hiervoor kijken we wat er allemaal gebeurd is binnen jullie relatie en waar dingen zijn veranderd. Door hier meer inzicht in te verkrijgen begrijp je ook beter hoe dingen fout zijn gegaan tussen jullie maar ook wat je eigen aandeel hierin is. Vervolgens krijg je hiervoor weer handvatten mee om in de toekomst niet in dezelfde situatie terecht te komen.

Natuurlijk is er ook ruimte om pijnlijke en emotionele situaties te bespreken. Ook hier kijk je weer samen met de relatiecoach hoe je het beste mee om kunt gaan.

Waarom kiezen voor relatietherapie bij deze praktijk?

Natuurlijk wil je de beste zorg voor je partnerrelatie en dat is ook terecht! Je kunt bij deze praktijk reken op veel expertise. Die is niet alleen gebaseerd op scholing maar ook op ruime ervaring. Inmiddels zijn er hier in de praktijk al honderden koppels geweest die zeer tevreden een traject hebben doorlopen.

Om relatieproblemen aan te pakken gebruik ik een persoonlijke en praktische benadering. De bedoeling is dat je al heel snel het gevoel hebt dat je verder komt en dat je daar ook handvatten voor hebt. Wanneer er extra tijd of aandacht hiervoor nodig is, zal dit worden ingezet. Het uiteindelijke doel van relatietherapie Breda is om de neerwaartse spiraal te doorbreken en om er voor te zorgen dat beide partners zich prettiger voelen.

Relatietherapie Breda e.o. stapsgewijze aanpak

- Inzichtelijk maken van de relatieproblemen die spelen
- Bestaande conflict(en) zo oplossen dat jullie er beiden tevreden over zijn
- Communicatie verbeteren
- Handvatten geven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan
- Werken aan passie, elkaar weer op nummer één zetten!

Relatietherapie Breda helpt je echt verder!

Relatietherapie is niet alleen het laatste redmiddel

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Relatietherapie op basis van counseling is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken.

Uit elkaar gaan?

Het kan natuurlijk ook dat ondanks relatietherapie, een relatie gewoonweg niet (meer) werkt. Dat is overigens nooit het uitgangspunt, maar soms wel de realiteit. Dan is het fijn om te weten dat je er alles aan gedaan hebt en het inzicht hebt verkregen hoe alles nu precies is gelopen. Zo kun je allebei dingen een plek geven omdat je het beter begrijpt. Hierna kunnen counseling en coaching ondersteunend zijn in de soms moeilijke tijden die aanbreken wanneer een relatie beëindigd wordt. Je kunt bijvoorbeeld gesprekken hebben over hoe de toekomst er dan uit gaan zien maar ook individueel begeleiding krijgen wanneer je dat nodig hebt.