Relatietest

Relatieonderhoud en inspectie

Een relatietest waar je iets mee kunt!

De relatietest die ik aanbied is anders dan de reguliere relatietesten. Vaak zijn relatietesten namelijk vragenlijsten soms in combinatie met open vragen die je online of op papier moet invullen.

Het nadeel van op deze manier je relatie testen is dat mensen vaak:

  • - toch gewenste antwoorden geven,
  • - dat relatievragen soms ook op meerdere manier uit te leggen zijn,
  • - bij open vragen men niet het achterste van hun tong laat zien en/of
  • - dat men zich gewoonweg niet goed kan verwoorden.

Uit e.d. relatietest kan dan ook een vertekend beeld komen.

De relatietest die ik dan ook aanbied is een open gesprek over de relatie waarbij ik samen met jullie stil sta bij de dingen waar je of jullie tegenaan lopen. Hierin zit meteen een stuk begeleiding op het gebied van het echt met elkaar praten. Dat is namelijk vaak juist waar het probleem zit. Er wordt wel gesproken, maar vaak begrijpen we elkaar niet echt of volgt er geen actie. Uit een relatietest-gesprek kan overigens ook komen dat het op zich best goed gaat maar dat jullie bepaalde dingen anders gaan aanpakken doordat jullie nu beiden inzicht hebben wat er aan de hand is. Een andere mogelijkheid is, is dat er juist wel dingen zijn waar wat extra ondersteuning voor nodig is en dan is het natuurlijk fijn dat je hiermee meteen aan de slag kunt.

Waarom een relatietest?

Het leven kan erg snel gaan. Soms hebben we het heel druk met ons werk, gezin, hobby’s en andere zaken waardoor we onze partners uit het oog kunnen verliezen. Langzaam ben je wellicht uit elkaar aan het groeien. Op andere momenten gaat het juist allemaal heel langzaam en lijkt alles stil te staan (zie ook Sleur in relatie). Relaties kunnen dus te lijden hebben zonder dat we er erg in hebben. Meestal voel je dit echter wel. Het is net alsof tussen jou en je partner iets is veranderd zonder dat er ruzie of iets dergelijks is geweest. Omdat je relatie gewoonweg erg belangrijk is, is het dan ook begrijpelijk dat je je wel eens afvraagt hoe het nou eigenlijk gaat met je relatie. Je vraagt je misschien af of je het allemaal wel goed doet en of je wel genoeg aandacht besteed aan elkaar of van elkaar krijgt. Op zulk soort momenten is het goed om eens gericht naar je relatie te kijken. In deze praktijk doen we dit op een verfrissende manier.

Hoe werkt een relatietest?

In het gesprek kijken we naar de relatie en bespreken hoe deze verloopt. Omdat ik als relatietherapeut onafhankelijk ben, heb ik de mogelijkheid om objectief met jullie mee te kijken. Misschien zijn er wel allerlei gewoontes in je relatie geslopen of liggen er valkuilen op de loer. Ik ben er op getraind om dit soort zaken aan het licht te brengen en inzichtelijk te maken. Daarnaast kijken we samen ook naar individuele behoeftes. Ieder mens verandert namelijk continue, en het is niet geheel ondenkbaar, dat je niet altijd geheel van elkaars wensen op de hoogte bent. Op deze manier krijg je een frisse blik op je relatie. De zaken die we tegen komen, behandelen we op een constructieve manier, zodat je kunt werken aan een fijne liefdevolle toekomst. Ook bij een relatietest begin ik altijd met een kennismakingsgesprek om te kijken of ik bij jullie als hulpverlener aansluit.