Relatietest

Relatieonderhoud en inspectie

relatietestEen relatietest waar je iets mee kunt!

De relatietest die binnen deze praktijk wordt aangeboden is erg praktisch.

De test bestaat uit twee delen. Als eerste ga je thuis ieder individueel een vragenlijst beantwoorden die je vooraf krijgt toegestuurd. Hierin staan allerlei vragen over jullie relatie, maar ook bijvoorbeeld over wonen, werk, familie, vrienden, gezin, huishouden, enzovoort. Het is prettig om deze lijst thuis te kunnen invullen omdat je dan rustig kunt nadenken over de antwoorden. Wanneer jullie allebei de vragenlijst hebt ingevuld stuur je deze naar mij op (via email). Ik neem deze vervolgens door en kijk welke gebieden aandacht nodig hebben.

Het tweede deel van de relatietest is bestaat uit een gesprek. In dit gesprek praten we over hoe het met jullie relatie gaat en wat er eventueel nodig is om het leuk(er) te houden of te krijgen. Dat is fijn want hierdoor kun je je relatie waar nodig bij sturen. Daarnaast krijg je ook handvatten mee voor de dingen die wat moeilijker zijn en waarin jullie wellicht voorheen niet verder kwamen. Dit alles overigens op een heel positieve laagdrempelige manier.

Waarom een relatietest?

Het leven kan erg snel gaan. Soms hebben we het heel druk met ons werk, gezin, hobby’s en andere zaken waardoor we onze partners uit het oog kunnen verliezen. Langzaam ben je wellicht uit elkaar aan het groeien. Op andere momenten gaat het juist allemaal heel langzaam en lijkt alles stil te staan (zie ook Sleur in relatie). Relaties kunnen dus te lijden hebben zonder dat we er erg in hebben. Meestal voel je dit echter wel. Het is net alsof tussen jou en je partner iets is veranderd zonder dat er ruzie of iets dergelijks is geweest. Omdat je relatie gewoonweg erg belangrijk is, is het dan ook begrijpelijk dat je je wel eens afvraagt hoe het nou eigenlijk gaat met je relatie. Je vraagt je misschien af of je het allemaal wel goed doet en of je wel genoeg aandacht besteed aan elkaar of van elkaar krijgt. Op zulk soort momenten is het goed om eens gericht naar je relatie te kijken. In deze praktijk doen we dit op een verfrissende manier.

Hoe werkt een relatietest?

Een relatietest is een combinatie van het individueel invullen van een test in combinatie met een persoonlijk gesprek. In het gesprek kijken we naar de relatie en bespreken hoe deze verloopt. Omdat ik als relatiecoach onafhankelijk ben, heb ik de mogelijkheid om objectief met jullie mee te kijken. Misschien zijn er wel allerlei gewoontes in je relatie geslopen of liggen er valkuilen op de loer. Ik ben er op getraind om dit soort zaken aan het licht te brengen en inzichtelijk te maken. Daarnaast kijken we samen ook naar individuele behoeftes. Ieder mens verandert namelijk continue, en het is niet geheel ondenkbaar, dat je niet altijd geheel van elkaars wensen op de hoogte bent. Op deze manier krijg je een frisse blik op je relatie. De zaken die we tegen komen, behandelen we op een constructieve manier, zodat je kunt werken aan een fijne liefdevolle toekomst.

Wat is het doel van een relatietest?

  • Inzichtelijk maken van hoe jullie relatie functioneert
  • Het kenbaar maken van wensen en behoeftes
  • Handvatten en tips mee geven zodat je op een gerichte manier dingen kunt oplossen

Relatietest kosten

De kosten van een relatietest hangen af van wanneer het gesprek plaatsvindt.

Relatiegesprek overdag € 147,50 incl. BTW

Relatiegesprek in de avond(na 18.00) € 172,50 incl. BTW