Huwelijksweekend – Relatieweekend

Een investering in je relatie!

Wat is een huwelijksweekend?

Een huwelijksweekend is een weekend die draait om de aandacht voor jullie relatie. Het is een leuk weekend waarin je samen met je partner dingen onderneemt. Tevens kijk je samen met een relatiecoach op één of meerdere momenten naar je relatie. Dit bij elkaar zorgt voor een soort laagdrempelig relatieonderhoud waarbij positiviteit de boventoon voert. Tijdens het huwelijksweekend kijken we dus ook naar eventuele problemen waarbij we vooral denken in oplossingen. Hierbij kun je rekenen op de expertise van mij als relatiecoach. Ik kan jullie voorzien van handvatten en tips die je meteen kunt gebruiken in je relatie.

Waarom een huwelijksweekend?

Iedere relatie heeft zo af en toe onderhoud nodig  in de vorm van aandacht voor elkaar. De eerste reden waarom een huwelijksweekend werkt is daarom ook:

dat het fijn is om gewoonweg even echt tijd voor elkaar te hebben!

Door deze aandacht te combineren met gesprekken over de relatie, kun je op een positieve wijze:

eventuele problemen inzichtelijk maken die spelen,
eventuele conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn,
communicatie tussen partners verbeteren
en handvatten mee krijgen waarmee je direct aan de slag kunt.

Voor wie is dit relatieweekend?

Zoals gezegd is een relatieweekend een weekend met aandacht voor elkaar, waarbij er wordt gekeken hoe de relatie op een positieve wijze kan worden bijgestuurd. Het is dus voor iedereen geschikt die op een open manier wil kijken naar zijn of haar relatie. Het hoeft dus niet zo te zijn dat er grote relatieproblemen spelen. Voor partners die dit echter wel ervaren binnen hun relatie is een huwelijksweekend ook geschikt.

Hoe ziet een relatieweekend eruit?

Stap 1: Bepaal samen met je partner wanneer je dit weekend de gesprekken zou willen hebben.

Tijdens dit weekend wordt er tijd gereserveerd voor twee gesprekken met de relatiecoach. Wanneer deze gesprekken worden gehouden hangt af van jullie activiteiten (zie hieronder). De gesprekken worden echter wel van tevoren ingepland.

In het eerste gesprek is er voor jullie allebei de ruimte om te vertellen over jullie relatie. Misschien zijn er dingen waar je persoonlijk tegenaan loopt of dingen waar je samen niet uitkomt. De relatiecoach begeleidt dit proces op een positieve laagdrempelige manier. De bedoeling is om een prettige veilige sfeer neer te zetten. Hierdoor wordt het makkelijker om open over je relatie te praten. De relatiecoach deelt inzichten met jullie en geeft handvatten en tips mee. Dit gesprek duurt ongeveer 90 minuten.

In het tweede gesprek die later in het weekend volgt is er ruimte om dieper in te gaan op zaken die tijdens het weekend naar boven zijn gekomen. Vaak moet het eerste gesprek even indalen om te kunnen zien wat voor jou of jullie belangrijke dingen zijn. Ook dit gesprek duurt ongeveer 90 minuten.

Stap 2: Het thuis maken van de relatie-opdracht i.v.m. de weekend-activiteiten.

Aandacht voor elkaar is belangrijk tijdens dit weekend. Het is de bedoeling dat je samen met je partner dingen gaat doen die je beiden leuk vindt. Omdat wat koppels prettig vinden nogal kan verschillen is het de bedoeling dat je hiervoor samen eerst thuis een plan maakt van wat je gaat doen. Om dit in goede banen te leiden krijg je voordat je een huwelijksweekend in gaat, een relatie-opdracht toegestuurd waarin diverse opties staan van activiteiten die je tijdens dit weekend zelf kunt gaan doen (zonder relatiecoach). Hierbij is natuurlijk altijd de mogelijkheid om elkaar zelf activiteiten voor te stellen. Het ene koppel kiest dan bijvoorbeeld voor een dagje sauna, een ander gaat naar wat musea, een echtpaar gaat wellicht een dagje wandelen, enzovoort.

Het relatieweekend – praktische informatie

  • De kosten van het relatieweekend zijn € 595,-  incl. BTW.
  • Volledige betaling voorafgaande aan het weekend
  • Het eerste gesprek is eventueel ook op vrijdagavond mogelijk
  • Indien gewenst kunnen er na het relatieweekend ook nieuwe gesprekken worden ingepland. Dit bespreken tijdens het tweede gesprek.