Relatietherapie die bij jullie past – Relatietherapie Dongen e.o.

Hulp bij het aanpakken van relatieproblemen kan alleen maar effectief zijn wanneer je een goede klik hebt met de relatietherapeut. Ik begin daarom altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je kunt kijken of de hulp die ik aanbied bij jullie past. Daarnaast leg ik uit hoe een relatietherapie-traject er voor jullie uit kan zien. Zo weet je waar je aan toe bent.

Mijn aanpak is no-nonsense. Als eerste kijken we naar wat er nu op dit moment nodig is om de situatie niet te laten verslechteren. Meestal krijg je daarom al in de eerste sessie een set handvatten mee waar je mee aan de slag kunt gaan. Meestal verdwijnt hierdoor het onmachtige gevoel wat er vaak heerst binnen relaties met problemen. Je voelt allebei dat je aan de slag gaat met je relatie en dat er dus een einde gaat komen aan een periode waarin je niet verder kwam.

Welke relatieproblemen je ook hebt, vaak zijn spanningen al erg opgelopen waardoor je überhaupt niet meer goed met elkaar kan praten. Gesprekken lopen steeds vast waardoor de situatie onoplosbaar lijkt. Ik help je daarom om het gesprek weer op gang te brengen. Ook krijg je gerichte handvatten mee om ook thuis op een betere manier te communiceren.

Dieperliggende problemen aanpakken d.m.v. relatietherapie Dongen

De hulp die ik aanbied is zeer praktisch en gericht op wat op dit moment nodig is. Een veel voorkomend probleem is dat de één wat minder goed over gevoelens kan praten terwijl de ander dat wel beter kan maar juist meer emotioneel is.  Door middel van handvatten kun je dit patroon doorbreken. Ook kijken we natuurlijk naar hoe je het beste kunt omgaan met oplopende spanningen, persoonlijke problemen, eventueel aanwezige kinderen en andere zaken die op dit moment van belang zijn.

Wanneer de communicatie wat beter loopt onderzoek je samen met mij welke onderliggende problemen er zijn. Hiervoor kijken we wat er allemaal gebeurd is binnen jullie relatie en waar dingen zijn veranderd. Door hier meer inzicht in te verkrijgen begrijp je ook beter hoe dingen fout zijn gegaan tussen jullie maar ook wat je eigen aandeel hierin is. Hierbij kun je mij als relatietherapeut zien als een soort bliksemafleider. Ik zorg ervoor dat onderliggende spanningen worden gekanaliseerd zodat je op een goede manier met elkaar in gesprek kunt blijven. Er is dus ruimte voor emoties en dat moet ook wel, want dat zorgt ervoor dat spanningen afnemen. Vervolgens krijg je handvatten mee om in de toekomst niet in dezelfde situatie terecht te komen.

Natuurlijk is er ook ruimte om pijnlijke en emotionele situaties te bespreken. Ook hier kijk je weer samen met mij hoe je het beste mee om kunt gaan. Soms kan het fijn zijn om dit 1 op 1 met mij te doen. Ik bied dan ook ruimte voor een persoonlijk gesprek wanneer je dat zou willen.

De beste hulp voor je relatie

Natuurlijk wil je de beste zorg voor je partnerrelatie en dat is ook terecht! Je kunt bij deze praktijk reken op veel expertise. Die is niet alleen gebaseerd op scholing maar ook op ruime ervaring. Inmiddels zijn er hier in de praktijk al honderden koppels geweest die zeer tevreden een traject hebben doorlopen.

Om relatieproblemen aan te pakken gebruik ik een persoonlijke en praktische benadering. De bedoeling is dat je al heel snel het gevoel hebt dat je verder komt en dat je daar ook handvatten voor hebt. Wanneer er extra tijd of aandacht hiervoor nodig is, zal dit worden ingezet. Het uiteindelijke doel van relatietherapie Breda is om de neerwaartse spiraal te doorbreken en om er voor te zorgen dat beide partners zich prettiger voelen.

Relatietherapie Dongen e.o. stapsgewijze aanpak

– Inzichtelijk maken van de relatieproblemen die spelen
– Bestaande conflict(en) zo oplossen dat jullie er beiden tevreden over zijn
– Communicatie verbeteren
– Diepere problemen bespreken, inzichtelijke maken en aanpakken
– Eventueel individuele problemen 1 op 1 bespreken
– Handvatten geven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

Relatietherapie Dongen helpt je echt verder!

Relatietherapie is vaak iets heel positiefs!

Ik krijg heel vaak van de koppels die mij komen te horen, dat ze dit (relatietherapie) veel eerder hadden moeten doen. De gesprekken bij mij worden namelijk meestal als heel ontspannen, positief en leerzaam ervaren. De dingen die we bespreken zijn ook heel erg praktisch en snel toepasbaar. De ervaring leert echter dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Relatietherapie is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken. De insteek is altijd positief!