Relatietherapie

Op basis van Counseling en Coaching

Effectieve Relatietherapie 

Relatietherapie is er als eerste op gericht om effectief relatieproblemen op te lossen. Iedere relatie heeft wel eens te kampen met problemen, maar dat hoeft niet te betekenen dat de relatie niet goed zou zijn. Wanneer relatieproblemen onoplosbaar lijken of wanneer je het gevoel hebt vast te zitten, is het verstandig om samen met een objectief persoon, naar de relatie te kijken. De relatiecoach helpt je om met een frisse blik naar de relatie te kijken, zodat nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden. Vervolgens ga je samen aan de slag om deze mogelijkheden ook daadwerkelijk om te zetten in oplossingen.

Waarom kiezen voor relatietherapie bij deze praktijk?

Relatieproblemen zijn erg persoonlijk en er wordt dan ook gekozen voor een persoonlijke benadering. Het is belangrijk dat je jezelf op je gemak voelt, maar ook dat je verder komt. Wanneer hier wat extra tijd of aandacht voor nodig is, zal dit dan ook worden ingezet. Het uiteindelijke doel van relatietherapie is om de neerwaartse spiraal te doorbreken en om er voor te zorgen dat beide partners zich prettiger voelen.

Relatietherapie - de stapsgewijze aanpak

  1. Inzichtelijk maken van de relatieproblemen
  2. Conflict(en) zo oplossen dat beiden er tevreden over zijn
  3. Communicatie verbeteren
  4. Handvatten meegeven zodat in de toekomst niet dezelfde relatieproblemen ontstaan

 

Relatietherapie is niet alleen het laatste redmiddel

De ervaring leert dat relatietherapie vaak gezien wordt als laatste redmiddel. Partners geven de relatie op die manier nog een laatste kans. Hoe langer je echter wacht met het aanpakken van relatieproblemen, hoe meer afstand er tussen de partners zal ontstaan. Relatietherapie op basis van counseling is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Relatietherapie kan namelijk ook goed worden gebruikt om meer inzicht in de relatie te krijgen, zodat deze voor beide partners goed blijft werken.

 

Uit elkaar gaan?

Het kan natuurlijk ook dat, ondanks de relatietherapie, een relatie gewoonweg niet werkt. Dan is het fijn om te weten dat je er alles aan gedaan hebt, en het inzicht hebt verkregen hoe alles nu precies is gelopen. Bovendien kan counseling ondersteunend zijn in de soms moeilijke tijden die aanbreken wanneer een relatie beëindigd wordt.

Relatietherapie Oosterhout

√ Geen wachtlijst
√ Ook in de avonduren
√ Privacy gegarandeerd
√ Veel ervaring

relatietherapie oosterhout

Praktijkadres

Hoefakker 159

4901 GB Oosterhout

Nederland

Regio Breda - Tilburg - Raamsdonksveer - Gorinchem - Roosendaal

Tel: 06 - 33131472